LOGO CAIB
Contingut
16 setembre 2021Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors

Reactivació econòmica: El Govern ja ha concedit 97,2 milions d’ajuts a 1.605 empreses i autònoms d’Eivissa i Formentera del fons estatal de 855,7 milions d’euros NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: El Govern ja ha concedit 97,2 milions d’ajuts a 1.605 empreses i autònoms d’Eivissa i Formentera del fons estatal de 855,7 milions d’euros

El Govern s'ha reunit avui a la Seu de la UIB d'Eivissa amb representants dels agents econòmics i socials, per explicar l'estat dels ajuts directes a autònoms i empreses, després que es publicarà la segona resolució de la línia 2 dels ajuts directes de l'Estat de 855,7 milions d'euros per fer front als efectes de la COVID-19 i que van destinats, en aquest cas, a empreses.
"Després de la resolució de la segona línia, fins a 1.605 empreses d'Eivissa i Formentera s'han vist beneficiades fins ara per un total de quasi 97,2 milions d'euros, gairebé 86 milions a Eivissa i més d'11 a Formentera", ha destacat la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez.

La distribució a les Pitiüses de la Línia 1 corresponent als autònoms que tributen al sistema de mòduls, és la següent:
- Eivissa, 349 empreses per 1.020.709,13 euros
- Formentera, 62 empreses per 180.407,52 euros
Total, 411 empreses per 1.201.116,65 euros

La situació de les empreses beneficiàries de la Línia 2 que inclou els autònoms que tributen en estimació directa el dia d'avui és la següent:
- Eivissa, 1.076 empreses, per 85,2 milions
- Formentera, 118 empreses per 10,86 milions
Total, 1.194 empreses per 96,06 milions.

Com a resultat, si sumem la Línia 1 i 2 s'han concedit a les Pitiüses 97,2 milions a 1605 empreses. Els ajuts de les Pitiüses representen el 20% del total de les Balears.

Principals sectors beneficiats a Eivissa i Formentera
En relació amb la concessió dels ajuts publicada al BOIB, el sector de l'hostaleria és el que té un percentatge més gran d'empreses beneficiades, seguit del comerç al detall i el comerç a l'engròs.
Aquestes són les principals xifres del repartiment fins ara de la Línia 2 a Eivissa i Formentera publicats dimarts:

o Hostaleria - 28,8 milions i 341 empreses (33,9%)

o Comerç al detall 19,5 milions i 195 empreses (22,9%)

o Comerç a l'engròs 11,2 milions i 103 empreses (12,9%)

o Construcció 5,2 milions i 94 empreses (6,2%)


A més dels principals sectors esmentats, altres sectors beneficiats són agricultura i ramaderia, alimentació i begudes, indústria i energia, informació i comunicacions, activitats immobiliàries, activitats professionals i activitats administratives.

Ara, amb aquesta segona resolució de la línia 2, hi ha 9.638 ajuts concedits a empreses i autònoms a totes les Illes Balears, és a dir, més del 80% dels sol·licitants inicials. L'import total dels ajuts concedits fins ara és de 484,6 milions d'euros a les Illes Balears.


Aquesta segona resolució de la línia 2 va adreçada eminentment a empreses de més de 10 treballadors i en els pròxims dies es podran iniciar ja els pagaments dels ajuts. Per a la pròxima setmana està prevista la publicació de la tercera resolució d'aquesta línia d'ajuts, adreçada a empreses que han sol·licitat més de 500.000 euros.


Així, en gairebé dos mesos s'haurà cobert la totalitat de la convocatòria, de forma que les Illes Balears es situen com la comunitat autònoma que té més avançada la resolució d'aquesta convocatòria d'ajuts estatals.
Cal recordar que el 24 de juliol ja es va aprovar una primera resolució de concessió d'ajuts de la línia 1 dels ajuts, destinada a autònoms que tributen per mòduls, només dotze dies després d'haver conclòs el període de sol·licituds i el començament de la tramitació del seu abonament.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que és una xifra històrica que pot ajudar a molts autònoms i empreses. Per part seva, Vicenç Marí, president del Consell d'Eivissa, ha manifestat que és una línia molt necessària i ha apuntat que l'important és que ha arribat a temps. També, ha ressaltat la necessitat de les ajudes el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, que ha dit que entre tots començarem a reconstruir un futur.

A la presentació de la segona Línia d'ajudes han assistit el president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Marí; la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez; el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí; el Batlle d'Eivissa, Rafa Ruiz; el director general de Model Econòmic, Llorenç Pou, i representants dels agents econòmics i socials de les Pitiüses.