LOGO CAIB
15 de març de 2018Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

El Govern espanyol afirma que no bloqueja l’ampliació del Parc Nacional de Cabrera NNota Informativa

Foto de noticia

El Govern espanyol afirma que no bloqueja l’ampliació del Parc Nacional de Cabrera

La secretària d’Estat de Medi Ambient estudia l’afecció sobre el sector pesquer peninsular
L’ampliació del Parc Nacional Maritimoterrestre de Cabrera no està aturat ni bloquejat. Així li ho ha afirmat la secretària d’Estat de Medi Ambient, Maria García, al conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, amb qui s’ha reunit avui a Madrid.
 
García ha alabat el consens aconseguit a les Illes Balears, amb tots els sectors, entorn a l’ampliació del Parc però ha assegurat que aquest consens s’ha d’ampliar a tot el sector pesquer peninsular afectat. Per això ha sol·licitat un nou informe a l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO) que especifiqui l’afecció a la pesca de palangre en vista a que els documents amb els quals compta ara tenen problemes de congruència amb les dades.
 
La secretària d’Estat de Medi Ambient ha avançat que estudiarà el nou informe amb el seu equip aquest mes i que passat Pasqua informarà dels resultats al conseller.
 
García també ha coincidit amb el conseller Vidal en la urgència d’iniciar les obres de la depuradora de Can Picafort per tal d’alleugerir la càrrega de la depuradora de Muro que, actualment està afectant al parc natural de s’Albufera de Mallorca en estar infradimensionada. En aquest sentit ha assegurat que la tramitació avança i ha subratllat que els 15 milions d’euros compromesos per a la seva construcció, al Plan Crece, estan reservats per aquesta actuació.
 
Vidal ha agraït, de la seva banda, que s’estigui fent feina en l’estratègia d’espècies invasores per a les Illes Balears i les Canàries, l’esborrany de la qual ha arribat avui a la Conselleria.