LOGO CAIB
20 juny 2019| <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

El Govern en funcions cedeix a Campos la gestió de l’aparcament públic del Parc Natural des Trenc NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern en funcions cedeix a Campos la gestió de l’aparcament públic del Parc Natural des Trenc

Sa Barralina I disposa de 497 places i els beneficis revertiran en el Parc

Acabades, avui, les obres del nou aparcament públic del Parc Natural des Trenc-Salobrar de Campos, recollit a la Llei de declaració de l’espai natural protegit, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca en funcions n’ha cedit la gestió a l’ajuntament campaner, en virtut d’un conveni de col·laboració entre ambdues administracions.

Amb una durada de quatre anys, aquest conveni estableix que els beneficis de l’aparcament anomenat sa Barralina I, que té 497 places, s’han de revertir, de forma finalista, en la gestió i conservació de l’espai natural protegit. A més, el consistori s’encarregarà de la neteja de la zona i de tota la platja dins el terme municipal, i impulsarà iniciatives i projectes en l’àmbit del Parc.

En aquest sentit, la setmana passada va quedar constituïda la Comissió de Seguiment del conveni, formada per representants d’ambdues administracions, amb l’objectiu, entre d’altres, d’acordar els projectes que executarà l'Ajuntament. Dins el marc del document signat, l’Ajuntament també condicionarà un carril per a vianants al camí que connecta l’aparcament amb el nucli urbà de ses Covetes i eliminarà les places d’ORA d’aquesta zona per tal de garantir més seguretat per a l’ús públic, el trànsit rodat i disminuir el risc d’incendis forestals.

Ambdues parts s’han compromès a coordinar el personal que desenvolupi tasques en l’àmbit de l’aparcament i del Parc i a senyalitzar els aparcaments i el camí per a vianants.

Les instal·lacions es podran destinar exclusivament a l’ús d’aparcament públic, no se’n podrà modificar el nombre de places i s’hi haurà de garantir la presència i maniobra gratuïta del transport públic.

L’exercici de les funcions de control, vigilància, inspecció i sanció s’aplicarà en l’àmbit de les competències respectives, sense perjudici de les que corresponen a la Demarcació de Costes.