LOGO CAIB
Contingut
23 març 2022Conselleria de Mobilitat i Habitatge

El Govern arriba a un acord amb el transport de mercaderies per desconvocar l’aturada prevista per dia 28 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern arriba a un acord amb el transport de mercaderies per desconvocar l’aturada prevista per dia 28

\ Les Illes seran la primera comunitat en evitar l’aturada gràcies a les ajudes directes anunciades per la presidenta Armengol 

\ L’executiu activa una línia extraordinària de 5,5 milions d’euros per ajudar els transportistes de mercaderies a fer front a l’encariment del combustible

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí ha informat avui horabaixa de l’acord assolit amb els representants del sector de transports de mercaderies de la Federació Balear de Transports, amb el qual s’establiran ajuts directes al sector per valor de 5,5 milions d’euros.

Es tracta d’una línia d’ajudes extraordinària creada a través de les conselleries de Mobilitat i Model Econòmic que ajudarà a pal·liar l’impacte de la situació generada per la guerra a Ucraïna sobre els costos en el transport i, específicament, en el transport de mercaderies. Aquest acord permet desconvocar l’aturada anunciada per al proper 28 de març.

El conseller Marí ha destacat que “Balears es converteix així en la primera comunitat autònoma de l’Estat que crea una línia específica d’ajuts per al sector del transport de mercaderies. Som un Govern amb una presidenta que acorda amb diàleg social ajudes directes als sectors afectats i hores després ja les posa en pràctica”.

L’acord anunciat pel conseller Marí inclou també el suport del Govern per vetllar en l’aplicació de la normativa estatal que limita els abusos sobre els transportistes de mercaderies en les operacions de càrrega i descàrrega, així com en el temps d’espera per lliurar les mercaderies als centres de destinació.

Avui capvespre s’ha celebrat una nova reunió entre Govern i el sector del transport de mercaderies en la qual participat el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí; el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela; el director general de Mobilitat, Jaume Mateu; el director general de Model Econòmic, Llorenç Pou; el president de l’Agrupació de Transports de Mercaderies de Balears-FEBT, Ezequiel Horrach; el secretari d’aquesta agrupació, Carles Ramis, i Salvador Servera, gerent de la Federació Balear de Transports.