LOGO CAIB
7 de abril de 2018Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

El GALP d’Eivissa i Formentera rebrà 1.060.000 euros fins al 2020 NNota Informativa

El GALP d’Eivissa i Formentera rebrà 1.060.000 euros fins al 2020

L’ajuda, atorgada pel FOGAIBA, prové del Fons Europeu Marítim i de Pesca
El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) ha aprovat l’estratègia del Grup d’Acció per al Desenvolupament Pesquer (GALP) d’Eivissa i Formentera, que disposarà de 1.060.000 euros fins al 2020 provinents del Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP).
 
El GALP d’Eivissa i Formentera ha dut a terme un procés participatiu per elaborar les estratègies del grup que ha inclòs el sector pesquer, les administracions i altres agents vinculats al món de la mar. Els objectius estratègics principals que han sortit com a resultat d’aquesta participació són: augmentar el valor dels productes pesquers, diversificar l’economia local i la protecció i recuperació de la biodiversitat marina.
 
El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, s’ha reunit amb alguns membres del GALP d’Eivissa i el conseller insular de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Miquel Vericad, entre d’altres, per tal de conèixer de primera mà les accions previstes.
 
Es desenvoluparan dues línies estratègiques: una del foment de la pesca sostenible, eficient i competitiva, i l’altra, de diversificació, comercialització i promoció de l’activitat pesquera. En el marc d’aquestes estratègies hi ha previstes un seguit d’accions, com el desenvolupament d’iniciatives d’autoregulació i ordenació per la pesca eficient i sostenible d’espècies considerades d’alt valor comercial o la creació d’eines web i altres recursos de xarxes socials per a la difusió de l’activitat de les confraries i la sensibilització social respecte al producte pesquer.
 
El mateix GALP serà qui anirà desenvolupant aquestes i altres actuacions, com el suport a la gestió sostenible de la pesqueria de la llagosta, fet pel qual aquest mes rebran un avançament de 15.000 euros com a ajuda preparatòria.