LOGO CAIB
9 de abril de 2018Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

El GALP de Menorca rebrà 1.026.176,50 d’euros fins al 2020 NNota Informativa

Foto de noticia

El GALP de Menorca rebrà 1.026.176,50 d’euros fins al 2020

L’ajuda, atorgada pel FOGAIBA, prové del Fons Europeu Marítim i de Pesca
El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) ha aprovat l’estratègia del Grup d’Acció per al Desenvolupament Pesquer (GALP) de l’illa de Menorca, que disposarà d’1.026.176,50 d’euros fins al 2020 provinents del Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP).
 
El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal; el conseller insular de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera, Javier Ares, i el director general de Pesca i Medi Marí, Joan Mercant, s’han reunit amb el GALP de Menorca per tal de conèixer de primera mà les accions previstes que aquest mateix grup ja ha proposat per convocar les ajudes i que ja es troben en procés de revisió.
 
El GALP de Menorca ha dut a terme un procés participatiu per elaborar les estratègies del grup que ha inclòs el sector pesquer, les administracions i altres agents vinculats al món de la mar. Els objectius estratègics principals que han sortit com a resultat d’aquesta participació són: augmentar el valor dels productes pesquers, diversificar l’economia local, i la protecció i recuperació de la biodiversitat marina.
 
Segons el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, “cal destacar que és la primera vegada que es donarà ajudes a aquests grups d’estratègia local arreu de les Illes Balears i del que es tracta és d’avançar cap a un desenvolupament sostenible integrat de la zona de pesca de Menorca treballant en el desenvolupament econòmic dels sectors extractius, comercialitzadors i, en general, de l’activitat emprenedora que té lloc a les zones de la costa, i tot això a través d’una estratègia local”.
 
El mateix GALP serà qui anirà desenvolupant aquestes i altres actuacions, fet pel qual aquest mes rebran un avançament de 15.000 euros com a ajuda preparatòria.