LOGO CAIB
Contingut
19 novembre 2020Conselleria de Medi Ambient i Territori

El canvi de model en la gestió centrarà les accions organitzades pel Govern en la Setmana europea de prevenció de residus NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El canvi de model en la gestió centrarà les accions organitzades pel Govern en la Setmana europea de prevenció de residus

Medi Ambient organitza diversos actes adaptats a la situació sanitària actual

La Conselleria de Medi Ambient i Territori participa, un any més, en la Setmana europea de prevenció de residus. Enguany se celebra del 21 al 29 de novembre i des de la Direcció General de Residus i Educació Ambiental s’han organitzat diversos actes centrats en la reducció de residus, un eix clau per canviar-ne el model de gestió i adaptar-se així als objectius que es marquen a la Llei balear de residus i sòls contaminats.

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, ha destacat la importància d’incidir en el missatge de la reducció. «Com a societat, tenim molt clar i bastant acceptat la importància de reciclar, però encara ens costa assumir que, per poder canviar el model, la primera passa és reduir els nostres residus», ha explicat.

Sansó també ha recordat que les activitats que s’organitzen durant aquesta setmana estant pensades per a totes les edats. Tanmateix, ha subratllat que l’educació ambiental dels infants és «importantíssima per crear ciutadans i ciutadanes conscienciades per a un futur més sostenible».

Així, el dissabte 21 es donarà el sus amb les activitats d’educació ambiental per a infants i joves a la plaça de l’Olivar de Palma. Dimarts es presentarà, a través d’un Webinar, l’estudi pioner sobre ‘Anàlisi del sistema de gestió de residus municipals a les Illes Balears’ amb l’autor, Pau Villalonga, i el director general de Residus, Sebastià Sansó.

Dimecres, el director general participarà en la jornada per al consell assessor de l’Observatorio Español de Economía Circular per explicar les polítiques de la comunitat autònoma en la matèria.

Així mateix, i de la mà de la iniciativa Retorna, Sansó explicarà, per videoconferència, el cas de Balears a la taula rodona ‘Prevenció i reutilització: la pedra angular de les noves polítiques’ de les Jornades sobre la nova llei de residus a Espanya. Dijous 26 hi exposarà aquest cas i dijous 3 de desembre exposarà els eixos de la normativa de les Illes Balears a la taula de debat ‘La reforma de la Llei de residus: una eina clau per abordar l’emergència climàtica’. Per seguir-les, caldrà accedir-hi a través d’aquest enllaç.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Els eixos a treballar són:

- Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la UE

- Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria

- Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa

- Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus

- Fer canviar el comportament quotidià dels europeus i europees