LOGO CAIB
3 agost 2018Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

El campus tecnològic d'estiu del ParcBit premia el projecte DeerGrow de panells LED per a cultius en interior NNota Informativa

Foto de noticia

El campus tecnològic d'estiu del ParcBit premia el projecte DeerGrow de panells LED per a cultius en interior

El Govern de les Illes dona suport a iniciatives innovadores i empreses de base tecnològica amb projectes com l'Emprenbit Tech Camp

El director general d'Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons, juntament amb la coordinadora del programa europeu «Miro in Cube», Sara Gregori, ha fet entrega dels premis als projectes guanyadors d'aquesta segona edició del campus tecnològic d'estiu, Emprenbit Tech Camp, una iniciativa de la Fundació Bit a través de la qual es pretén afavorir la creació d'empreses de base tecnològica i estimular entre els joves estudiants l'esperit emprenedor i les habilitats per a engegar un projecte empresarial.

En aquesta edició els guardonats amb el primer premi han estat Jordi Gago i Lucas Moreira pel seu projecte DeerGrow, pensat per a la comercialització de panells LED pel cultiu en interior. El segon premi ha estat per al projecte ByeBuy presentat per Antonio Rivero, Miguel Ángel Roig i Xim Borràs, un projecte empresarial per a un comparador online de preus en el sector alimentari.

Els guanyadors del primer premi de l'Emprenbit Tech Camp 2018 assistiran gratuïtament al South Summit 2018, l'esdeveniment més important d'emprenedoria a l'estat espanyol. Com a novetat d'enguany, també obtindran una beca per participar en el programa "Miro in cube" a la Incubadora de la Universitat de Perpinyà Via Domitia i accés al Hackathon 4YFN al Mobile Word Congress de Barcelona. Els guanyadors del segon premi també obtindran un viatge per assistir gratuïtament al Hackathon 4YFN els pròxims 25 i 26 de febrer de 2019.

La incorporació d'aquest nou premi, que permetrà als participants desplaçar-se a la incubadora de Perpinyà Via Domitia i participar en el Hackathon 4YFN, ha estat possible gràcies al conveni de col·laboració signat el passat mes de juliol entre la Fundació Bit i les incubadores de Barcelona (Canòdrom BCN) i de Perpinyà (UPVD IN CUBE – Universitat de Perpinyà) per a la creació de la primera xarxa d'incubadores de l'Euroregió.

Durant el lliurament de premis i diplomes, el director general, Pep Lluís Pons, ha afirmat que des del Govern es porten a terme aquestes activitats perquè "és prioritari incrementar el suport a la innovació a fi de fer créixer el nombre d'empreses innovadores de Balears i fer així possible la transició cap a una nova economia innovadora i diversificada que afavoreixi la creació de feines de qualitat". En aquest sentit, el director general ha destacat que aquest objectiu "només es pot aconseguir potenciant altres sectors més enllà del turisme, i afavorint la creació d'empreses de base tecnològica".

L'objectiu del campus, que ha tengut una durada de 15 dies amb 40 hores de formació, era que els participants, per equips multidisciplinaris, desenvolupassin un pla de negoci a través de la metodologia Disciplined Entrepreneurship de Bill Aulet, professor al M.I.T. (Massachussets Institut of Technology), una de les institucions més rigoroses del món en el camp de l’emprenedoria de base tecnològica. Els projectes, que s'han desenvolupat amb l'ajuda de mentors, s'han presentat durant aquest matí en una darrera sessió de treball per a finalment ser valorats per un jurat compost per emprenedors d'empreses consolidades del ParcBit.

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al patrocini de Logitravel, Travel Compositor, Waka Solutions i Wireless DNA; així com ha comptat amb la col·laboració d'altres empreses com són Habitissimo, Yourttoo, Civitfun, TravelgateX, Meteoclim, Playspace, Mallorca Golf Tours, Big Ml o Cut & Go.

Programa #Emprenbit

El programa #Emprenbit de la Fundació Bit és un servei públic del Govern de les Illes Balears implantat amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat del teixit empresarial a través de l’acompanyament d’emprenedors en el llançament de projectes basats en el coneixement. A #Emprenbit, a més de programes d’acceleració d’idees i acompanyament a empreses, també s’ofereixen als emprenedors les infraestructures de la incubadora d’empreses del ParcBit i el CentreBit Menorca, on és possible disposar d’espais de treball en un entorn favorable i a molt baix cost.

Des de 2008 el Programa #Emprenbit, orientat al foment de la creació d’empreses innovadores a les Illes Balears, ha donat suport a més de 220 persones amb projectes empresarials innovadors, de les quals el 70% ha finalitzat el programa amb èxit. Així, fruit d’aquest programa de suport a emprenedors de la Fundació Bit, no només s’han creat un gran nombre d’empreses innovadores, sinó que moltes d’elles han esdevingut exemples d’èxit empresarial. En aquest sentit, és molt rellevant el fet que la majoria (8 de 9) dels darrers guanyadors dels premis Emprendedor XXI (un dels millors dotats econòmicament a Espanya) eren beneficiaris del Programa #Emprenbit quan van ser premiats.