7 febrer 2022 <10aL>Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació

De la Concha encoratja el canal HORECA «a prioritzar el producte local perquè el sector primari és l’ànima de les Illes» NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

De la Concha encoratja el canal HORECA «a prioritzar el producte local perquè el sector primari és l’ànima de les Illes»

La consellera ha visitat l’estand ‘Quatre illes per assaborir’, que compta amb una trentena d’empreses de producte de les Balears

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha assistit aquest dilluns a la inauguració de la 5a edició de la fira HORECA Balears a Mallorca. La Conselleria disposa en aquesta fira d’un estand exterior, de 80 metres quadrats, amb una àmplia representació de producte agroalimentari local. La fira ha arrancat aquest dilluns i estarà oberta fins dimecres, 9 de febrer, de les 11h a les 19h. De la Concha ha visitat l’estand, que duu per lema ‘Quatre illes per assaborir’, amb el director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega.

De la Concha ha celebrat que la fira hagi tornat després de l’aturada de l’any passat per mor de la COVID-19. La consellera ha encoratjat el canal HORECA «a prioritzar el producte local i també als clients a demanar-lo, perquè el sector primari és l’ànima de les Illes». Ha afegit, a més, que el sector primari és «qui dibuixa i cuida el 80% del territori».

La consellera ha recordat que la conselleria, per mor de la COVID-19 i les restriccions al canal HORECA, va posar en marxa dos plans de xoc que «han estat vitals per mantenir el sector, perquè no podia aturar en sec». També ha destacat mesures «pioneres com la compra pública d’excedents del sector primari per destinar-los a les entitats socials». Així, ha recordat, que la COVID-19 ha posat en relleu que el canal HORECA «comprava més producte local del que es pensava». Es calcula que l’hostaleria, la restauració i el càtering absorbeixen el gruix de la producció local, amb el 70% del producte local de les Illes Balears, que després arriba al consumidor local.

Al llarg dels tres dies de fira, una trentena d’empreses de producte local de les Balears mostraran i donaran a tastar els seus productes a l’estand de la conselleria. L’estand consta de sis aparadors, cinc dels quals dedicats a empreses, associacions i entitats que hi participen. Aquest dilluns, al torn de matí, de les 11h a les 15h, són presents a l’estand al DO Binissalem, Som Pagesos de Mallorca (Agromallorca, Es Merca, Agroilla i Terracor), la IGP Ametlla de Mallorca, les Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears i la DO Oli de Mallorca. En el torn d’horabaixa, de les 15h a les 19h, està previst formatge de la DO Mahón-Menorca, Som Pagesos de Mallorca, Es Garrover de Mallorca, Granola sense nom i Va de Bio.

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació compta amb un espai informatiu que cada dia de la fira oferirà informació i fulletons de la gran varietat de l’oferta agroalimentària de les empreses, cooperatives i entitats que no són presents a la fira.

Aquest dimarts, 8 de febrer, seran presents a l’estand de la conselleria, en torn de matí, la IGP Sobrassada de Mallorca, Som Pagesos de Mallorca, la IGP Ametlla de Mallorca, les Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears i la DO Binissalem. En torn d’horabaixa, serà el torn de formatge de la DO Mahón- Menorca, Oli Novembre, Es Garrover de Mallorca, Granola sense nom i Va de Bio. Finalment, el dimecres, 9 de febrer, seran presents, en torn de matí, la DO Binissalem, la IGP Ensaïmada de Mallorca i Pa d’aquí, la IGP Ametlla de Mallorca, les Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears i Agromallorca SAT. En torn d’horabaixa, Eco Ayreflor, Oli Novembre, la cooperativa de pagesos ecològics de Mallorca, Megarawbar, la DO Pla i Llevant i Vi de la Terra de Mallorca.