LOGO CAIB
Contingut
18 febrer 2019| <9ªL> Conselleria de Cultura, Participació i Esports

Constituïda la comissió mixta entre el Govern i el Consell de Mallorca per al seguiment del traspàs de gestió del Museu de Mallorca NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Constituïda la comissió mixta entre el Govern i el Consell de Mallorca per al seguiment del traspàs de gestió del Museu de Mallorca

La consellera de Cultura del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur, i el vicepresident primer, Francesc Miralles, han presidit aquest matí la primera trobada de la comissió mixta per fer el seguiment del traspàs de gestió del Museu de Mallorca, prevista dins la Llei de delegació de competències aprovada en el Parlament de les Illes Balears el passat 15 de gener de 2019.

En la reunió s’ha encomanat l’elaboració d’un informe sobre les necessitats inversores del museu, a curt i mitjà termini, per traslladar al Ministeri de Cultura per dur-hi a terme les inversions.

A la reunió també han assistit la directora general de Cultura, Joana Català, la directora del Museu de Mallorca, Maria Gràcia Salvà, el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, i membres dels serveis tècnics de totes dues administracions.

"Tot i la transferència al Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears hi segueix implicat en la gestió del personal del centre, que continua sent competència seva. El compromís és ben palès des del 2017 en què vàrem aprovar dues noves places, un tècnic de grau mitjà i un ordenança, i en els pressupostos de 2019 hem aprovat dues noves places més, un altre tècnic de grau mitjà i un altre ordenança, per donar equip humà i tècnic al Museu de Muro que durant tota la seva història només ha comptat amb un ordenança. Ho fem en el context de l'aprovació de la Llei de Patrimoni Cultural Immaterial. El traspàs preveu la creació de dues comissions mixtes i evidentment volem estar coordinats i fer un traspàs absolutament impecable", ha dit la consellera Fanny Tur.

“Assumim els reptes que té per endavant el Museu de Mallorca tant des d’un punt de vista d’inversions com també de millora de dotació de recursos i l’obertura del museu a la ciutadania”, ha explicat el vicepresident primer i conseller insular de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles.

Durant la trobada que s’ha fet en el Museu de Mallorca, ja s’han avançat alguns dels punts més importants d’aquest informe de necessitats com és l’adequació del sistema de climatització del museu, l’obertura de l’espai destinat a la col·lecció arqueològica i les inversions pendents a la secció etnològica del museu a Muro.

La intenció de les àrees de cultura tant del Govern de les Illes Balears com del Consell de Mallorca és fer arribar aquest document amb peticions concretes al Ministeri de Cultura el més aviat possible per mitjà d’una reunió a Madrid a la qual assistirien tant la consellera de Cultura, Fanny Tur, com el vicepresident Francesc Miralles.

La delegació de les competències de gestió del Museu de Mallorca al Consell de Mallorca va entrar en vigor el passat 3 de febrer, després de la publicació de la Llei 2/2109 en el BOIB número 15, amb efectes retroactius des de dia 1 de gener de 2019. El traspàs de gestió afecta el Museu de Mallorca, la Secció Etnològica de Muro, el Museu Monogràfic de Pollèntia i els magatzems de Son Tous, i està dotada amb un pressupost de 445.133 euros.