LOGO CAIB
17 de octubre de 2017Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Atorgats 60.000 euros a 22 entitats sense ànim de lucre per a 22 projectes d'educació ambiental NNota Informativa

Atorgats 60.000 euros a 22 entitats sense ànim de lucre per a 22 projectes d'educació ambiental

\ Els projectes subvencionats tracten de residus, biodiversitat i custòdia del territori
\ Enguany es dediquen 20.000 euros més que el 2016 a projectes d’educació ambiental

Vint-i-dues persones i entitats sense ànim de lucre duran a terme activitats d’educació sobre residus, biodiversitat i custòdia del territori, entre d’altres temes relacionats amb el medi ambient, amb 60.000 euros que la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca els ha adjudicat, 20.000 euros més que els que hi va destinar l’any passat.
 
Els ajuts a projectes d’educació ambiental van començar el 2016, a iniciativa de la Direcció General d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, amb una convocatòria dedicada especialment a l’aigua, a la qual es van presentar onze sol·licituds. Enguany augmenta el nombre de sol·licituds, i també el de projectes subvencionats.
 
Els objectius són impulsar una consciència destinada a estimular hàbits i conductes individuals i col·lectives més respectuoses amb el medi ambient, la divulgació i la distribució de material sobre els problemes esmentats i la formació dirigida als sectors de la societat afectats o implicats en la resolució d’aquests problemes.
 
La quantitat màxima per projecte és del 60 % del pressupost, amb un màxim de 6.000 €, que s’han repartit segons els criteris i els barems que s’establien en la convocatòria, que es va publicar el mes de març.
 
El GOB, Amics de la Terra, l’Associació Clúster de la Indústria Química de les Illes Balears, Càritas Diocesana de Menorca, l’Associació de Veïns de Cala Sant Vicenç, l’Associació per al Foment i la Conservació i Producció de Vegetals Autòctons i Tradicionals de les Illes Balears, Creu Roja Espanyola, la Fundació Vida Silvestre Mediterrània o la Coordinadora Balear de Persones amb Discapacitat són algunes de les entitats que han presentat un projecte i la sol·licitud de finançament.
 
La implantació d’un sistema de tassons reutilitzables durant les festes de Menorca, visites, tallers, concursos, itineraris, formació, investigació i diverses activitats de coneixement i conscienciació són alguns dels projectes que han presentat aquestes associacions i que es pot consultar en el document annex.