LOGO CAIB
Contingut
28 març 2019| <9ªL> Conselleria d'Educació i Universitat

ASNIMO assumeix a partir d’avui les aules ASCE que fins ara gestionava Gaspar Hauser NNota Informativa

Foto de noticia

ASNIMO assumeix a partir d’avui les aules ASCE que fins ara gestionava Gaspar Hauser

L’Associació de Síndrome de Down de Balears, ASNIMO,  assumeix a partir d’avui el funcionament de les aules substitutòries de centre específic (ASCE) que fins ara gestionava l’Associació de Pares de Nins Autistes de Balears (APNAB) Gaspar Hauser. Aquestes aules, ubicades a centres ordinaris, estan concertades per la Conselleria d’Educació i Universitat i actualment acullen a 68 alumnes amb autisme.

Aquest canvi de gestió ha estat possible gràcies a la col·laboració d’ambdues entitats i després d’una intensa tramitació administrativa, sempre amb l’objectiu d’alterar el menys possible l’entorn educatiu d’aquest alumnat, especialment sensible als canvis.

Per altra banda, des d’Educació, s’ha contractat a tres persones per integrar-se a l’equip de l’EADISOC (Equip d’Avaluació de les Dificultats de Socialització i la Comunicació), que passarà a comptar així amb 9 professionals, i substituir fins a finals de curs la Unitat Volant d’Atenció Individualitzada (UVAI) que fins ara també era responsabilitat de Gaspar Hauser i que donava atenció a prop de 400 alumnes de diferents centres educatius de les Illes de manera periòdica.

Aquestes modificacions s’han hagut de dur a terme degut a la fallida econòmica de Gaspar Hauser, en aquest moment en concurs de creditors.