LOGO CAIB
Contingut
30 setembre 2019Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors

Aquest dimarts dia 1 d’octubre s’inicia el període voluntari de pagament de tributs locals de 45 ajuntaments de Mallorca recaptats per l’Agència Tributària de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia

Aquest dimarts dia 1 d’octubre s’inicia el període voluntari de pagament de tributs locals de 45 ajuntaments de Mallorca recaptats per l’Agència Tributària de les Illes Balears

A partir d’aquest dimarts dia 1 d’octubre s’inicia el període voluntari de pagament de determinats tributs -como ara l’impost sobre béns immobles, l’impost sobre activitats econòmiques, l’impost sobre vehicles de tracció mecànica i taxes municipals- corresponents a l’any 2019, de 45 ajuntaments de Mallorca la recaptació dels quals correspon a l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB).

Aquests ajuntaments són: Alaró, Algaida, Andratx, Ariany, Banyalbufar, Binissalem, Búger, Bunyola, Campanet, Campos, Capdepera, Consell, Costitx, Deià, Escorca, Esporles, Estellencs, Felanitx, Fornalutx, Inca, Lloret de Vistalegre, Lloseta, Llubí, Llucmajor, Mancor de la Vall, Maria de la Salut, Montuïri, Muro, Petra, Pollença, Porreres, Puigpunyent, Sa Pobla, Sant Joan, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Eugènia, Santa Margalida, Santa Maria del Camí, Santanyí, Selva, Sencelles, Sineu, Son Servera, Valldemossa i Vilafranca de Bonany.

El període de pagament voluntari finalitza el 2 de desembre. El nombre total de contribuents és de 257.338 persones i l’import dels rebuts de pagament periòdic anual que es posen al cobrament és de 188,1 milions d’euros que corresponent a 800.428 rebuts (dels quals un 50% consten domiciliats o adherits al sistema especial de pagament fraccionat –o “pagament a la carta”–).

L’ATIB recorda als contribuents que, per raons d’eficàcia, agilitat i seguretat, no es remeten avisos de pagament en paper. D’aquesta manera, la forma general per consultar, obtenir i/o pagar els rebuts és a través del Carter Virtual en el portal de l’ATIB (www.atib.es), introduint el DNI/NIF i el codi de contribuent que s’ha anant enviant als contribuents, o la contrasenya triada pel contribuent en el moment d’accedir per primera vegada al Carter Virtual. Així mateix, si es disposa certificat digital, DNI electrònic o Cl@ve, també es pot accedir mitjançant la Carpeta fiscal del portal de l’ATIB.

En cas de no utilitzar el portal de la ATIB, es posen a disposició dels contribuents 26 oficines de recaptació de l’ATIB en les quals també es poden pagar els tributs (sense necessitat d’anar a una oficina bancària), amb targeta bancària, amb independència de l’entitat emissora de la mateixa.

Al portal de l'ATIB es poden consultar els horaris i la situació de les oficines. Per evitar cues es recomana sol·licitar cita prèvia, ja sigui per internet al portal de l’ATIB o per telèfon (971 678 404). En el cas que no es tingui cita prèvia, l’atenció es farà atenent a la disponibilitat de l’oficina, tenint preferència les persones amb cita prèvia. Així mateix, per evitar desplaçaments, al portal de l'ATIB es posa a disposició de les persones interessades el servei de consultes i suggeriments per poder traslladar qualsevol dubte o qüestió en relació al pagament dels tributs.

Pel que fa als rebuts que tinguin el pagament domiciliat en una entitat bancària, s’informa que seran remesos a les respectives entitats perquè siguin carregats en els comptes dels contribuents a partir del 14 de novembre.

Es recorda que ja s’ha iniciat el període voluntari de pagament de determinats els tributs dels ajuntaments d’Alcúdia (que finalitza el 4 de novembre), de Manacor i de Marratxí (que finalitza el 2 de desembre), i també de l’impost sobre béns immobles, l’impost sobre activitats econòmiques i la taxa per guals de l’Ajuntament de Palma, que finalitza el 18 de novembre.

Un cop transcorregut el termini voluntari de pagament corresponent, respecte als contribuents que no hagin fet el pagament, s’iniciarà el període executiu, fet que determinarà l’exigència del recàrrec corresponent i, si escau, dels interessos de demora i de les costes que es produeixin.