LOGO CAIB
3 maig 2018Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Més d’un centenar de tortugues mores s’amollen a la finca pública de Galatzó NNota Informativa

Foto de noticia

Més d’un centenar de tortugues mores s’amollen a la finca pública de Galatzó

Aquests exemplars han estat recuperats al Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears
A Mallorca existeixen dues espècies de tortugues terrestres autòctones que habiten de manera natural a l’illa. Una és la tortuga mediterrània (Testudo hermanni), més abundant i àmpliament distribuïda, i l’altra és la tortuga mora
(Testudo graeca), menys abundant i present a zones molt localitzades i que està catalogada com a vulnerable.
 
Tècnics de protecció d’espècies de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca i del Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB), juntament amb la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calvià, Francisca Muñoz, han amollat aquest matí 57 exemplars adults i 133 juvenils de l’espècie de tortuga de terra Testudo graeca a la finca de Galatzó.
 
Aquests exemplars han estat recuperats al Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB), que gestiona més de mil tortugues anuals de diferents espècies, entre les quals destaquen les mores i les mediterrànies.
 
Aquest alliberament es fa precisament ara que és primavera, l’època idònia abans de la posta dels ous, per tal de garantir o augmentar la possibilitat de supervivència d’aquesta espècie. Abans de l’alliberació, els tècnics comproven que l’estat físic d’aquestes és òptim.
 
Els exemplars que arriben al centre poden provenir de diferents indrets, des dels mateixos nuclis de cria autoritzats o particulars que els troben malalts o lesionats.
 
Cal destacar que la legislació prohibeix la tinença en captivitat d’aquestes espècies protegides pel Catàleg Nacional d’Espècies Amenaçades, en el qual s’informa que tenir tortugues en captivitat és il·legal. Les persones que estiguin interessades a continuar criant tortugues s’han de posar en contacte amb la Conselleria de Medi Ambient per a intentar regularitzar aquesta situació. La Conselleria i els centres de recuperació ajudaran i aconsellaran en tot moment els particulars per a cercar la millor solució per als exemplars, així com per a la protecció i la conservació de les poblacions d’aquestes espècies.
 
Aquest tipus d’actes es fan per reforçar-ne les poblacions naturals, ja que la de les tortugues graeca es troba fraccionada perquè tenen poques connexions entre elles.