LOGO CAIB
10 gener 2019Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Acord a Madrid per invertir 360 milions d’euros en projectes de gestió de cicle de l'aigua a Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Acord a Madrid per invertir 360 milions d’euros en projectes de gestió de cicle de l'aigua a Balears

El primer conveni suposarà una inversió de 80 milions entre 2019 i 2022

El Govern de les Illes Balears ha avançat aquest dijous a Madrid en el tancament d’un acord amb el Ministeri de Transició Ecològica per invertir 360 milions d’euros en projectes cofinançats de gestió de cicle de l'aigua a totes  les illes. L’acord preveu un primer conveni per invertir 80 milions d’euros en quatre anys, entre 2019 i 2022.

Cada administració aportarà un 50 % del total de les inversions previstes i el Govern de les Illes Balears decidirà els projectes i assumirà la seva gestió i execució, segons l’acord assolit a Madrid a la reunió mantinguda pel Govern al Ministeri per a la Transició Ecològica.
El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, i la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, han arribat a aquest acord amb el secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán. A la reunió també hi han participat la directora general de Recursos Hídrics, Joana Maria Garau, i el gerent de de l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua), Antoni Garcías.

Tots dos governs preveuen la signatura de diversos convenis per articular les inversions en projectes cofinançats a parts iguals per l’Estat i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de manera que l’aportació estatal del 50%, per un import global de 180 milions, permetrà assolir una inversió en la millora del cicle de l'aigua per un total de 360 milions, donat que la Comunitat Autònoma de les Illes Balears aportarà els altres 180 milions.

El primer conveni, per un import de 80 milions, s'establirà per al període 2019-2022, al qual cada administració aportarà 40 milions, la meitat del finançament previst.

Les inversions acordades pel Govern de les Illes Balears i el Ministeri per a la Transició Ecològica es destinaran a finançar projectes de millora de la gestió del cicle de l’aigua a les Balears, tant de depuració d’aigües residuals com de la xarxa d’abastament d’aigua en alta.
La reunió mantinguda aquest dijous a Madrid dona continuïtat i compliment als compromisos d’augment de les inversions a les Balears en matèria de depuració i sanejament d’aigua que varen tractar el president del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, i la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, a la reunió del passat mes de novembre a Madrid.