16 d’octubre 2017 | <9ªL> Conselleria de Cultura, Participació i Esports

1.228 professionals sanitaris reben cursos de català als hospitals públics NNota Informativa

Gràcies a la coordinació de les conselleries de Salut i de Cultura, Participació i Esports aa han començat 44 cursos als hospitals, fet que facilita l’assistència

1.228 professionals sanitaris reben cursos de català als hospitals públics


La Conselleria de Salut i la de Cultura, Participació i Esports, a través del Servei de Salut i de l’Institut d’Estudis Baleàrics (ILLENC), organitzen cursos gratuïts de català per al personal sanitari, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística. S’hi han inscrit un total de 1.228 professionals de l’àmbit sanitari. Els cursos varen començar dia 2 d’octubre i acabaran la setmana del 26 de gener, i es duen a terme als hospitals públics per facilitar l’assistència.

Fins ara han començat 44 cursos, els quals es duen a terme als centres hospitalaris de Son Llàtzer (11 cursos), Son Espases (16), l’Hospital d’Inca (4), i l’Hospital de Manacor (5), a Mallorca, l’Hospital Mateu Orfila (3), a Menorca, i Can Misses (5), a Eivissa.

S’ofereixen cursos de tots els nivells (A1, A2, B1, B2, C1 i C2), els quals s’imparteixen en dues modalitats: presencial (26 cursos) i semipresencial (18 cursos).

Aquesta oferta formativa específica per al col·lectiu sanitari s’ha posat en marxa tenint en compte les necessitats i demandes que des del Servei de Salut han fet arribar tant a la Direcció General de Política Lingüística com a l’Institut d'Estudis Baleàrics. Així doncs, gràcies a la implicació de les dues conselleries, aquests cursos són gratuïts per al personal sanitari, es duen a terme als hospitals per facilitar al màxim l’assistència i s’ha baixat fins a 10 el mínim d’alumnes inscrits per poder obrir un grup (als cursos generals la ràtio mínima són 15) i, encara que els cursos van començar a principi de mes, la matrícula continua oberta.

Si algun curs que estava previst no s’ha arribat a posar en marxa ha estat només per manca d’inscripció, és a dir, perquè hi havia un nombre inferior a 10 persones apuntades, i en cap cas per manca de professorat.

Aquesta formació específica per a l’àmbit sanitari es complementa amb la resta de recursos formatius que la Conselleria de Cultura, Participació i Esports posa a l’abast del ciutadà, com són els cursos generals de català que ofereix cada quadrimestre l’Institut d’Estudis Baleàrics (d’octubre a gener, i de febrer a maig) o els centres de català d’Eivissa, Palma, Inca i Ciutadella. Cal destacar que el calendari dels cursos es coordina amb el calendari de proves per a obtenir els certificats que acrediten coneixements de català i que organitza la Direcció General de Política Lingüística.

A més, les dues conselleries també han engegat conjuntament altres projectes com ara la reedició de la Guia Bàsica de Conversa Sanitària (s'adjunta). Se n’han fet 2.000 exemplars que properament es distribuiran entre aquest col·lectiu.