LOGO CAIB
17 de agost de 2017Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

Un total de 141 petits i mitjans comerços han sol·licitat ajuts per a la modernització i millora dels seus establiments NNota Informativa

Foto de noticia

Un total de 141 petits i mitjans comerços han sol·licitat ajuts per a la modernització i millora dels seus establiments

La suma total de la inversió presentada és de 1.512.000 euros, dels quals la Conselleria de Treball n'aporta 510.000 euros
Un total de 141 comerços han presentat una sol·licitud de subvencions a la convocatòria destinada a fomentar la modernització i millora dels comerços que impulsa la Direcció General de Comerç i Empresa. Per Illes, un total de 53 empreses de Menorca han presentat sol·licitud per a aquests ajuts, mentre que a Mallorca han estat 77, i Eivissa i Formentera, 11 projectes.

La suma de l’import total de les inversions presentades a aquesta convocatòria és de 1,5 milions d’euros, dels quals la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria aportarà 510.000 euros, que suposa per a les empreses un màxim d’un 50% de la inversió, amb un límit de 6.000 euros per a cada comerç.

Les actuacions subvencionables inclouen inversions en comerç electrònic i noves tecnologies; modernització d’equipaments; retolació comercial i obres de reforma a l’establiment. D’altra banda, per primer cop se subvencionen projectes de millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat, com per exemple la instal·lació de sistemes d’il·luminació de baix consum, aparells de climatització o conservació d’aliments que suposin una reducció del consum energètic, a més de la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics o la implantació de sistemes de gestió energètica.

Tal i com va indicar el conseller Iago Negueruela en el dia de la presentació de la convocatòria (el proppassat mes de juny)  “aquests ajuts són una aposta per la redistribució més justa de la riquesa, ja que no només en sortirà beneficiat el comerç, sinó que també es generen sinergies amb altres sectors, com el d’instal·ladors elèctrics, construcció o tecnologies de la informació”.