LOGO CAIB
Contingut
7 octubre 2019Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

El conseller Negueruela i el batle de Calvià intensifiquen la col·laboració per traçar un Pla d’Ocupació al municipi NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El conseller Negueruela i el batle de Calvià intensifiquen la col·laboració per traçar un Pla d’Ocupació al municipi

El document, que tindrà una vigència per als propers 4 anys, posarà l’accent en les línies de polítiques actives d’ocupació i formació que es desenvoluparan en aquesta localitat

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, han mantingut aquest matí a l'Ajuntament una reunió de treball de cara a planificar les actuacions conjuntes entre ambdues administracions. En aquest sentit, s'han assentat les línies bàsiques d'un Pla local d'Ocupació a Calvià per als pròxims 4 anys, mantenint l'esforç de les línies de polítiques actives d’ocupació iniciades en la passada legislatura i obrir-ne de noves, especialment en matèria de formació.

Durant la passada legislatura es varen dur a terme: línies d'orientació (programes integrats per a joves, dos projectes biennals); línies de formació (una mitjana de tres programes mixtos anuals); formació associada a itineraris; formació a col·lectius vulnerables i formació per a persones desocupades. En matèria de promoció econòmica, hi va haver 3 AODL (Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local), dos per a polítiques actives d'ocupació i un per a promoció econòmica. L'IFOC (Institut de Formació i Ocupació de Calvià) compta amb 4 centres de formació acreditats pel SOIB: Palmanova, Santa Ponça, Son Ferrer i Es Generador.

Per altra banda, s'ha analitzat la fallida de Thomas Cook i les seves conseqüències, i la col·laboració que pot aportar l'Ajuntament de Calvià, intensificant els esforços en la promoció del municipi junt amb el Consell de Mallorca.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, que ha acudit a Calvià acompanyat del director general de Model Econòmic, Llorenç Pou, s'ha compromès a assistir al proper Fòrum del Turisme de Calvià que tindrà lloc a finals de mes per explicar les mesures adoptades tant pel Govern de l'Estat com pel Govern de les Illes Balears per minvar l'impacte de la fallida del turoperador britànic i garantir, al màxim possible, l'ocupació i la connectivitat, entre d'altres actuacions.