LOGO CAIB
29 maig 2019 | <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

Tripadvisor paga la primera sanció de 300.000 € per publicitar oferta de lloguer turístic il·legal NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Tripadvisor paga la primera sanció de 300.000 € per publicitar oferta de lloguer turístic il·legal

És el primer pagament que es fa de les 3 sancions posades a grans plataformes (Trip Advisor, AirBnB i Homeaway)
La vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme en funcions, Bel Busquets, ha donat a conèixer avui que la plataforma Tripadvisor ha notificat del pagament d’una sanció per una infracció molt greu en turisme, de 300.000 €, per comercialitzar oferta de lloguer turístic il·legal.

Així com ha explicat la consellera en funcions, es tracta de la primera de les tres grans plataformes de lloguer turístic que ha pagat la sanció per no complir la llei 6/2017 del turisme de les Illes Balears relativa a la comercialització d’estades turístiques a habitatges.

En el cas de la plataforma Homeaway, encara no ha acabat el termini de pagament voluntari. En contra d’AirBnb, ara s’ha iniciat un procediment d’embargament mitjançant la col·laboració de l’Agència Estatal d’Administració Tributària.

Segons la consellera en funcions, el pagament de Tripadvisor és “una mostra clara que la llei que va impulsar aquesta Conselleria està sent efectiva. Entre altres qüestions, perquè la nostra llei especifica clarament què és comercialització turística i obliga a publicitar a qualsevol canal de comercialització el número de llicència turística de l’habitatge.”

A les tres plataformes se’ls han aixecat actes per una segona sanció. En aquest cas, les sancions seran més elevades- fins a un màxim de 400.000 € -, perquè es tracta de casos de reincidència.