5 d’agost 2022 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

Son Llàtzer inicia un projecte d’humanització a l’Hospital de Dia Oncohematològic NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat
Aquest projecte serveix per tenir cura de la vivència de la malaltia de les persones que estan transitant per un procés oncològic

Son Llàtzer inicia un projecte d’humanització a l’Hospital de Dia Oncohematològic

L’objectiu d’aquesta iniciativa és minimitzar l’ansietat dels pacients durant el temps d’espera utilitzant distraccions positives

L’Hospital Universitari Son Llàtzer inicia un projecte d’humanització a les sales d’espera de l’Hospital de Dia Oncohematològic amb l’objectiu de minimitzar l’ansietat dels pacients durant el temps d’espera utilitzant distraccions positives que facin que es relaxin, es desconnectin i no tenguin pensaments negatius.

La humanització de la sanitat situa el pacient en el centre, en un procés que aborda de manera integral el benestar considerant-lo en totes les dimensions (física, emocional i social). La creació d’entorns que afavoreixin la sensació de benestar i relaxació és una prioritat per a Son Llàtzer, perquè s’ha demostrat en diversos estudis que la reducció de l’estrès dels pacients suposa múltiples beneficis.

Aspectes com ara la distribució dels espais, els colors o l’ús de la llum són crucials per a la humanització, perquè fan més fàcils i agradables tant l’estada del pacient i els seus acompanyants com la feina del personal. Durant el procés de tractament de la malaltia, que pot ser molt llarg, aquests espais esdevenen l’entorn rutinari dels pacients, que habitualment s’enfronten a llargues esperes i a moments de gran càrrega emocional i estrès.

Joana Marqués, supervisora d’infermeria de l’Hospital de Dia Oncohematològic, afirma que «aquest projecte serveix per tenir cura de la vivència de la malaltia de les persones que estan transitant per un procés oncològic. Els pacients solen passar per les sales d’espera d’oncologia durant devers vuit setmanes, de mitjana. Gairebé tots els pacients coincideixen que el temps d’espera influeix de manera molt negativa en l’estat d’ànim».

Amb aquesta iniciativa s’intenta que, per mitjà del dibuix, els colors i la papiroflèxia, es creï una zona agradable on els pacients i el personal puguin participar i deixar-hi la pròpia aportació. Joana Marqués conclou que «en aquest espai que compartim durant tantes hores volem crear, amb l’ajuda dels pacients, un mural que faci sentir que aquí no estan tots sols i que tots podem aportar el nostre gra d’arena per generar un ambient més agradable, amb color i desitjos».

L’Hospital Universitari Son Llàtzer treballa perquè la qualitat de l’assistència que reben els pacients i els seus acompanyants sigui excel·lent, i per això aposta per la humanització a tots els serveis.