LOGO CAIB
Contingut
8 abril 2022Conselleria de Salut i Consum

Salut inicia l’estabilització de 703 metges de 41 especialitats NNota Informativa

Foto de noticia

Salut inicia l’estabilització de 703 metges de 41 especialitats

Concretament es faran contractes d’interinitat a 451 professionals de l’àrea hospitalària i a 252 professionals d’atenció primària

La Conselleria de Salut i Consum ha posat en marxa un pla d’estabilització de professionals per consolidar al llarg de 2022 un total de 703 contractes de professionals de facultatius especialistes d’àrea que fins ara tenien contractes laborals. Amb aquesta consolidació passaran a tenir contractes d’interinitat.

Concretament es faran contractes d’interinitat a 451 professionals de l’àrea hospitalària i a 252 professionals d’atenció primària.

Per hospitals, les places eventuals que passaran a ser interines són les següents: 27 a l’Hospital Comarcal d’Inca, 58 a l’Hospital Can Misses, 4 a l’Hospital de Formentera, 28 a l’Hospital Mateu Orfila, 44 a l’Hospital de Manacor, 116 a l’Hospital Universitari Son Espases i 87 a l’Hospital Universitari Son Llàtzer.

La implementació de la primera part d’aquest pla implica estabilitzar un total de 310 places de facultatiu especialista d’àrea, de les quals 7 són de Menorca, 33 d’Eivissa i Formentera, 26 de l’Hospital Comarcal d’Inca, 38 de l’Hospital de Manacor, 85 de l’Hospital Universitari Son Llàtzer i 121 de l’Hospital Universitari Son Espases.

Aquest pla de consolidació laboral es va iniciar a finals de l’any passat, amb la crida pública d’infermeria, amb què es varen consolidar amb places interines i de durada llarga un total de 643 professionals, als quals es varen sumar 592 contractes més de tècnic en cures auxiliars d’infermeria i 204 auxiliars administratius. En total, fins ara, s’han consolidat 1.515 places.

En aquesta primera fase, el Servei de Salut estabilitza les plantilles centrant-se en els llocs de feina ocupats per personal eventual que tengui més de dos anys d'antiguitat i els transforma en personal interí. Una vegada finalitzat aquest procés, i després d'analitzar les necessitats de la plantilla, el Servei de Salut iniciarà una segona fase en la qual s’implantaran processos d'interinització de llocs de feina que fins ara es cobrien amb treballadors temporals. Finalitzades aquestes dues fases, aquests llocs seran susceptibles d'integrar-se en els processos d'oposicions ja previstos o en d’altres de futurs.