14 febrer 2020 Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat

Previsions per avui PPrevisions

Previsions per avui

Actes programats

1)11:00h

JORNADA 'EL BREXIT I EL SECTOR AGROALIMENTARI'

Dia: divendres, 14 de febrer
Hora: 11.00
Lloc: Cambra de Comerç de Mallorca (carrer d'Estudi General, 7, Palma)

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, assisteix a la jornada 'El Brexit i el sector agroalimentari' a la Cambra de Comerç de Mallorca. Es tracta de la darrera jornada del cicle de conferències 'El Brexit i la seva repercussió a les Illes Balears', que ha organitzat el Govern de les Illes Balears a través del Centre Balears Europa i juntament amb les cambres de comerç de les illes. La jornada sobre el sector agroalimentari tractarà els possibles efectes del Brexit sobre la situació del sector, les mesures adoptades per donar-li suport, la Denominació d'Origen (DO) i la Indicació Geogràfica Protegida (IGP), els acords comercials i el règim d'exportació d'aliments, amb especial atenció a la patata.

La inauguració anirà a càrrec de:

- Antoni Mercant, president de la Cambra de Comerç de Mallorca
- Antoni Vicens i Vicens, director general de Relacions Exteriors i gerent del Centre Balears Europa

Els ponents seran:

- Carmen González Serrano, sotsdirectora adjunta de la SG de Relacions Internacionals i Assumptes Comunitaris del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació
- Gabriel Trenzado, director dels Serveis Tècnics de les Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya
- Joan Mateu, gerent de Mateu Export (exportació de productes alimentaris)

2)11:30h

JORNADA

Dia: divendres, 14 febrer
Hora: 11:30h 
Lloc:Saló d’actes de la seu de la Conselleria. Carrer del Ter, 16, planta baixa. Palma

Divendres, 14 de febrer, es celebra la Jornada de formació: “La mediació lingüística a les EOI i la seva avaluació: nous reptes i noves perspectives en l’ensenyament de llengües”. D’aquesta jornada participen  110 docents d’Escoles Oficials d’Idiomes de les Illes Balears.

Cal destacar les ponències:

Claudia Casu: Professora d'italià, cap de departament, a l'EOI de Cartagena, és membre de la comissió d'elaboració de proves de certificació de la Regió de Murcia des de la seva creació, l'any 2004. Implicada directament en el procés d'avaluació, ha impartit nombroses ponències sobre aquesta temàtica tant en la seva Comunitat com en altres. Avaluadora de Projectes Erasmus + KA101 (panel de expertos 2014-2020), és coordinadora per a l'EOI de Cartagena del Consorcio KA104 MEDIATE+ del projecte "Evaluar mediación en EEOOII: una modalidad comunicativa para la inclusión". En relació amb aquest projecte, ha participat en diferents mobilitats, tant d'observació com de formació, en el centres col·laboradors europeus (Itàlia, Regne Unit, Alemanya).

Manuel González: Professor catedràtic d'anglès i cap d'estudis a l'EOI d'Albacete. Amb una ampla formació acadèmica al Regne Unit, els seus principals interessos dins l'àmbit dels ensenyaments d'idiomes es centren en l'avaluació de llengües estrangeres i la fonètica de l'anglès. Temes aquests sobre els quals ha publicat diferents articles. Formador de professors, ha estat a més redactor de les proves de certificació de Castilla -La Mancha. Al llarg de la seva trajectòria professional ha coordinat diferents projectes Erasmus +; en l'actualitat és coordinador a l'EOI d'Albacete del consorcio MEDIATE+ "Evaluar mediación en EEOOII: una modalidad comunicativa para la inclusión".

Miguel Fernández:  Professor ajudant del Departament de Lingüística Aplicada a la Ciència i la Tecnologia, Universitat Politècnica de Madrid. Doctor en Filologia Anglesa per la Universitat de Granada. Màster en "Language Testing" (Lancaster University,UK). Va començar la seva carrera professional en educació a EEUU, dins el programa de Professors Visitants, impartint espanyol com a llengua estrangera. Més tard treballaria també en programes bilingües a l’Educació Secundària i a la Universitat, on va aconseguir la càtedra l’any 2010 a la Chicago State University. Els seus interessos de recerca inclouen educació bilingüe, adquisició de segones llengües i avaluació de llengües estrangeres. Ha participat en diferents jornades de formació i ha impartit nombrosos tallers sobre mètodes d’ensenyament de llengües. Actualment està treballant sobre mediació lingüística i las seves implicacions tant a l’ensenyament com a l’avaluació de llengües.

Està previst que a les 09:15h el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, inauguri la Jornada. A les 11:30h els ponents estaran a disposició del mitjans de comunicació i a les 12h, el conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, donarà la benvinguda als assistents.

El programa de la Jornada és el següent:

9:15 -9:30 Inauguració de la Jornada

SESSIONS PLENÀRIES

9:30 -11:30 Introducció a la mediació lingüística a càrrec del ponent Miguel Fernández Álvarez

11:30-12:00 Pausa cafè- Atenció als mitjans de comunicació

12:00- 12:05 Salutació del Conseller d’Educació, Universitat i Recerca

12:05 -13:45 Presentació del projecte Mediate+ a càrrec de Claudia Casu i Manuel González

14:00  Dinar

TALLERS

15:30 -17:15 Disseny de tasques de mediació

17:15 -17.45 Descans

17:45 -19:30 Anàlisi i creació d’escales d’avaluació

15:30 -17:15 Disseny de tasques de mediació

17:15 -17.45 Descans

17:45 -19:30 Avaluació de tasques de mediació

19:30-20.15 Conclusions

3)12:00h

CONSELL DE GOVERN

Dia: divendres, 14 de febrer
Hora: 12.00 h 
Lloc: Consolat de Mar

La portaveu del Govern i consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, compareixerà en roda de premsa per donar compte dels acords de Consell de Govern.