LOGO CAIB
Contingut
13 febrer 2020Conselleria de Salut i Consum

Per primera vegada les mostres de l’home ingressat a Son Espases han donat negatiu per SARS-CoV-2 NNota Informativa

Foto de noticia

Per primera vegada les mostres de l’home ingressat a Son Espases han donat negatiu per SARS-CoV-2

Farà falta un segon resultat negatiu per considerar que el pacient es troba lliure del virus

Per primera vegada, les mostres de l’home ingressat a l’Hospital Universitari Son Espases per SARS-CoV-2  han donat negatiu. Aquestes són les terceres mostres i varen ser enviades ahir, dimecres dia 12, per analitzar al Centre Nacional de Microbiologia de l’Institut de Salut Carlos III. Avui s’han rebut els resultats. Així doncs, l’home ara haurà d’esperar un segon resultat negatiu abans de poder considerar que es troba lliure del virus.

Mentrestant, el pacient roman aïllat i sense cap símptoma a l’Hospital Universitari Son Espases on va ingressar divendres, dia 7 de febrer. La primera i la segona mostra que se li varen prendre varen donar positiu el 8 i l’11 de febrer, respectivament.  

Ara, atès que la tercera mostra ha donat negatiu, tal com indiquen els protocols, s’haurà d’esperar un segon resultat negatiu per confirmar que l’home no està contagiat per SARS-CoV-2 —nom del coronavirus que fins ara es denominava 2019-nCoV.

D’aquesta manera, d’acord amb els criteris dels professionals, el pacient continuarà ingressat en espera d’aquest resultat negatiu.

La Conselleria de Salut i Consum demana respecte envers la privacitat d’aquesta persona.

La Direcció General de Salut Pública i Participació treballa per tancar la llista de contactes, als quals ha avisat de manera individualitzada per transmetre’ls instruccions i recomanacions, i per oferir-los tota la informació que puguin necessitar.

La Conselleria de Salut i Consum agraeix novament a tots els professionals i a totes les institucions públiques la feina conjunta i coordinada que es du a terme, tant per identificar els contactes com perquè la població pugui estar ben informada.

Així mateix, es recorda que, en cas de dubte, la població es pot dirigir al servei d’atenció telefònica 061 Salut Respon.