LOGO CAIB
Contingut
8 abril 2021Presidenta

Armengol visita el Centre Especial d’Ocupació de Mater Misericordiae d’Inca NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Armengol visita el Centre Especial d’Ocupació de Mater Misericordiae d’Inca

La presidenta ha pogut conèixer de primera mà els tallers ocupacionals i laborals de Mater, que donen una oportunitat de feina a 85 usuaris i usuàries amb altres capacitats intel·lectuals

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat el Centre Mater Misericordiae d’Inca per conèixer els projectes de l’entitat per al 2021. En concret, ha pogut veure de primera mà la feina que es fa en el Centre Especial d’Ocupació de l’entitat, a la finca Ses Oliveres, on s’han presentat els nous productes ecològics que hi elaboren els seus 85 usuaris i usuàries amb altres capacitats intel·lectuals.

Ha anat a la visita acompanyada pel batle d’Inca, Virgilio Moreno; la superiora general i presidenta del Consell d’Administració de Mater, Alicia García; la directora general de Mater, Bàrbara Mestre, i el director de treball de Mater, Jaume Font. Per part del Govern també hi ha assistit la directora general de Treball i Salut Laboral, Virginia Abraham.

Després de la visita als galliners i els tallers d’envasament i etiquetatge, Armengol ha destacat la «magnífica feina» que els usuaris i usuàries de l’entitat duen a terme a la finca, i els ha traslladat l’enhorabona, com també a l’equip professional de Mater, per «contribuir a tenir unes Illes Balears amb igualtat de condicions i oportunitats per a tothom».

De fet, la presidenta ha destacat la creació de llocs de feina per a un col·lectiu especialment vulnerable i que ha patit, també de manera important, les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia. Ha valorat la labor del centre de Mater «per oferir les millors condicions als seus usuaris i usuàries, sense deixar ningú enrere». 

En aquesta direcció, Armengol ha recalcat que el «compromís de les institucions amb aquest col·lectiu és ferm» i ha destacat l’Acord estratègic d’ocupació en el tercer sector, presentat ahir conjuntament amb el tercer sector, que neix del diàleg i l’acord i que implicarà un pressupost de 51,1 milions d’euros per establir polítiques d’ocupació en els propers tres anys i que també millorarà, per tant, les condicions dels usuaris i les usuàries dels centres especials d’ocupació. En concret, l’Acord preveu beneficiar unes 27.000 persones procedents de diferents col·lectius vulnerables. A més de garantir un marc d’estabilitat en aquests tres anys perquè les entitats puguin planificar millor i a més llarg termini les polítiques d’ocupació, també suposa que les Balears es converteixin en pioneres a l’Estat a l’hora d’establir la concertació social per als processos d’orientació i acompanyament laboral.

A més, Armengol ha valorat el paper de les entitats del tercer sector, que coneixen de primera mà quines són les necessitats dels usuaris i usuàries i de les famílies. Per això també ha recordat les línies de subvenció que el Govern disposa anualment per als centres especials d’ocupació i que durant el 2020 van suposar 6,4 milions d’euros, així com la col·laboració a través de les concertacions que el Govern du a terme amb les entitats, com és el cas de Mater. 

Productes ecològics i quilòmetre zero

El Centre Mater Misericordiae d’Inca ha convertit la finca Ses Oliveres en un agroturisme per desenvolupar diferents tallers ocupacionals i laborals en què elaboren productes com ara ous ecològics, oli d’oliva verge extra ─DOP Mallorca─  i lluquets ─en els quals l’IBANAT col·labora proporcionant la fusta. A més, enguany es disposa de dos nous productes: vi ecològic i safrà mallorquí. Tot es produeix des de la sostenibilitat, el quilòmetre zero i el respecte al medi ambient.