LOGO CAIB
Contingut
1 juliol 2021Presidenta

La presidenta Armengol i la ministra Maroto presenten el nou certificat digital COVID NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La presidenta Armengol i la ministra Maroto presenten el nou certificat digital COVID

El document facilita la mobilitat entre els països de la Unió Europea a partir d’aquest dijous


La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, han presentat aquest dijous a Palma el certificat digital COVID, l’eina que a partir d’avui es farà servir per a la mobilitat entre els països de la Unió Europea i que determina si la persona que el porta ha estat vacunada contra el coronavirus, si ha superat la malaltia o si ha obtingut un resultat negatiu en una prova diagnòstica.

Aquesta eina facilita els desplaçaments i la reactivació del turisme. El Govern també la utilitzarà en els controls que aplica als visitants que arriben a les Illes Balears d’altres comunitats autònomes. La presidenta i la ministra, després d’una reunió en què han tractat sobre qüestions relacionades amb el ritme de la reactivació turística a les Illes Balears, han visitat l’aeroport de Son Sant Joan per conèixer el sistema d’autentificació i d’escàner dels certificats que s’hi han instal·lat.

«Es tracta d’una eina molt important per a tota Europa, però especialment per a aquesta Comunitat, que viu molt lligada a la mobilitat segura i que té en el sector serveis i en el turisme el seu motor econòmic», ha afirmat Armengol, qui també ha recordat que les Balears són «l’únic territori que manté controls en ports i aeroports per a passatgers nacionals» i que, amb la implantació del certificat digital, aquest procés s’agilitzarà.

La presidenta ha recalcat que les Illes «són el destí més segur de la Mediterrània» i ha celebrat que siguin «l’única comunitat en verd per al Regne Unit, que les Balears estiguin obertes per a Alemanya  des de fa mesos, en verd al semàfor de la Unió Europea, rebent turistes de tota Europa i que aquesta nit s’hagin començat a rebre turistes britànics».

Per la seva banda, la ministra ha assegurat que el certificat digital és «la clau mestra que reobre el turisme a Espanya i a la Unió Europea, ja que és un instrument àgil que substitueix altres requisits i que ens torna un dret que la COVID ens havia arrabassat, com és la mobilitat». Maroto també ha posat en valor la feina feta a les Balears per garantir la total seguretat de les persones que hi arriben: «s’ha fet un esforç que s’ha de reconèixer per reforçar uns controls que s’ha demostrat que funcionen».

Durant les darreres setmanes, els residents de les Balears ja han pogut sol·licitar la versió física del certificat digital COVID i a partir d’avui podran obtenir la versió digital per dur el QR amb informació sobre la seva situació sanitària al mòbil. 

Tot i que a partir d’avui tots els països de la Unió Europea faran servir aquest certificat com a instrument per determinar si una persona pot traspassar les seves fronteres o no, no tots tindran els mateixos requisits i, per tant, és possible que en alguns casos es demani la pauta completa de vacunació, mentre que altres països sol·licitaran haver rebut una sola dosi, per exemple. És per això que les persones que viatgin han de comprovar, abans de fer el desplaçament, quines són les restriccions d’entrada vigents a la destinació.

A la visita també han assistit el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela; el director de l’Aeroport de Palma, Tomás Melgar; la delegada del Govern, Aina Calvo, i el delegat de Sanitat Exterior de la Delegació del Govern, Raúl Izquierdo.