LOGO CAIB
Contingut
28 desembre 2018| <9ªL> Presidenta

Els pàrquings dels hospitals Son Espases i Can Misses seran gratuïts a partir de l'1 de gener NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Els pàrquings dels hospitals Son Espases i Can Misses seran gratuïts a partir de l'1 de gener

 \ Aquesta modificació del contracte de concessió d’obra pública suposa la passa prèvia a la gratuïtat
 \ La modificació del contracte de concessió d’obra també estableix la recuperació del personal estatutari transferi
 
Els pàrquings dels hospitals Son Espases i Can Misses seran gratuïts a partir de l’1 de gener de 2019. Així ho ha anunciat la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui ha manifestat que “avui s’ha fet realitat una demanda que era de justícia: que aparcar a l’hospital principal de les Illes Balears fos gratis”. La gratuïtat dels aparcaments contribueix a la justícia i a l’equitat i demostra quines són les prioritats pressupostàries d’aquest Govern”, ha afegit.
 
Per la cap de l’executiu, aquesta nova iniciativa s’emmarca dins el conjunt de millores que han provocat que “la sanitat pública estigui millor que el 2015: ha recuperat professionals, ha obert els centres de salut els horabaixes, ha creat nous serveis fora de Mallorca per millorar la qualitat de vida dels pacients de Menorca, Eivissa i Formentera. L’1 de gener, els nostres jubilats veuran com desapareix el copagament i, també l’1 de gener, serà gratis aparcar a tots els hospitals públics.” “Tot això”, ha conclòs, “demostra que complim el que prometem”.
 
El Servei de Salut dona compliment al que estableix l’article 1 de la Llei 11/2018, de 6 de novembre, “les places d’aparcament dels hospitals públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears han de ser gratuïtes, amb la finalitat d’assegurar-ne la igualtat dels ciutadans en les condicions d’accés”.
 
La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patricia Gómez, han visitat amb el gerent de l’Hospital Universitari Son Espases les zones d’ampliació del pàrquing i han comprovat la nova senyalització. La consellera Gómez ha destacat que “és un nova millora del servei públic de salut després d’una legislatura, la del Partit Popular, que és recordada per la rebaixa de la qualitat per culpa d’unes retallades purament ideològiques”.
 
A partir d’1 de gener les 2.860 places d’aparcament de l’Hospital Son Espases seran gratuïtes per a usuaris i professionals. A hores d’ara, l’hospital disposa de 2.335 places d’aparcament, ubicades a la planta soterrani i a l’exterior de l’hospital, davant la zona d’urgències.  Al llarg del mes de gener s’hi sumaran 525 places més, ubicades a les zones exteriors del centre, que estan en construcció. Més concretament, l’ampliació projectada està distribuïda en quatre zones:
 
    Zona 1: un espai lliure al costat de l’edifici tècnic (65 places).
    Zona 2: transformació de la jardinera nord (68 places).
    Zona 3: espai enjardinat davant d’Hospitalització (184 places).
    Zona 4: ampliació de l’aparcament situat al costat de l’edifici d’Investigació S (208 places addicionals).
 


A més, l’aparcament de Son Espases comptarà amb 14 places per a vehicles elèctrics, 12 cotxes i 2 motos, i un aparcament per a vehicles d’alta ocupació. L’aparcament de la zona 3, que té 184 places, serà específicament per a vehicles amb 3 o més ocupants. També està previst un reforçament al personal de seguretat de l’empresa concessionària per tal que durant els primer dies el trànsit sigui fluid i es pugui informar els usuaris.
 
La gratuïtat del pàrquing ha estat possible mitjançant la modificació del contracte de concessió d’obra pública de l’Hospital Universitari Son Espases, pel qual es modifica la gestió del servei d’aparcament del recinte i la recuperació del personal estatutari transferit a la concessionària HUSE.
 
Aquesta modificació de la gestió de l’aparcament de Son Espases, per la qual passa a ser gratuït, fa necessària una modificació contractual amb la concessionària per tal de mantenir un reequilibri econòmic. Així, el pressupost establert per a aquesta modificació representa un increment en el cànon variable d’1.108.591,00 € l’any.
 
La modificació del contracte de concessió d’obra també estableix la recuperació del personal estatutari transferit a la concessionària com a conseqüència del procediment voluntari de mobilitat del personal transferit a la societat concessionària.
 
Del personal estatutari transferit inicialment dels serveis de Bugaderia i Llenceria, Esterilització, Gestió de l'Arxiu d’Històries Clíniques, Biblioteca i Impremta, Hostaleria, Manteniment General, Esterilització i Neteja i Alimentació a Pacients, el Servei de Salut ha recuperat 102 treballadors, amb un romanent de 23 treballadors transferits a la Societat Concessionària després d'aquests procediments.