LOGO CAIB
Contingut
17 gener 2019| <9ªL> Conselleria de Salut

L’IdISBa obre la segona convocatòria del projecte FuturMED, que pretén incorporar 8 investigadors nous NNota Informativa

Foto de noticia

L’IdISBa obre la segona convocatòria del projecte FuturMED, que pretén incorporar 8 investigadors nous

Els programes RADIX i FOLIUM s’emmarquen dins el projecte FuturMED, finançat per l’impost de turisme sostenible i cofinançat pel Fons Social Europeu
L’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) obre la segona convocatòria dels programes “RADIX” i “FOLIUM” per a la contractació d’investigadors a la nostra comunitat autònoma; d’una banda, el programa d’incorporació d’investigadors postdoctorals “FOLIUM” i, de l’altra, el programa d’incorporació de líders júniors “RADIX”.
 
Ambdues convocatòries es publiquen avui, 17 de gener, en el BOIB, i romandran obertes des del 18 de gener fins al 16 febrer.
 
El programa FOLIUM compta en aquesta segona convocatòria amb 7 places d’investigadors postdoctorals, per incorporar-se a grups o línies de recerca liderades de forma preferent per investigadors emergents a l’IdISBa. La primera convocatòria del programa ha permès incorporar 4 investigadors postdoctorals. En conjunt, el programa FOLIUM incorporarà un total de 12 investigadors.
 
A través del programa RADIX es pretén contractar investigadors principals emergents amb una trajectòria d’excel·lència en l’àmbit internacional i amb projecció de lideratge perquè s’incorporin a la plantilla investigadora de l’IdISBa.
 
Els candidats seleccionats establiran i lideraran noves línies d’investigació en àrees considerades estratègiques per al sistema de salut de les Illes Balears. La concessió del contracte, per una durada de 3 anys, va acompanyada de la dotació d’un projecte de recerca amb un pressupost de 102.000 €, així com el pressupost per a la contractació d’un investigador postdoctoral i la d’un tècnic de suport a la recerca. La primera convocatòria de 2018 preveia la incorporació d’un investigador mitjançant aquest programa, mentre que la segona convocatòria de 2019 que s’obre avui n’incorporarà un altre.
 
Aquests programes s’emmarquen dins el projecte de captació de talent investigador FuturMED, finançat a càrrec del Pla Anual 2017 de l’impost de turisme sostenible (ITS) i del Fons Social Europeu, amb un pressupost total d’1.712.000,00 € i un període d’execució de 4 anys.
 
Concretament, el programa RADIX està finançat al 100 % per l’ITS i el programa FOLIUM en un 50 % per l'ITS i en un 50 % pel Fons Social Europeu. En total, aquests dos programes suposaran la incorporació a l’IdISBa de 16 investigadors nous entre els anys 2018 i 2019.
 
Aquests dos programes de captació de talent s’afegeixen als programes ja iniciats a l’IdISBa durant el 2017: el programa “García-Palmer”, de pràctiques d’estiu per a estudiants universitaris, i el Programa d’Estabilització d’Investigadors Emergents, així com al projecte “JoTRes-Joves talents en recerca en salut”, cofinançat pel SOIB i que va permetre incorporar durant el 2017 23 joves titulats a l’IdISBa per introduir-los en el món de la recerca i la seva gestió.
 
Un dels objectius estratègics prioritaris de l’IdISBa és dur a terme accions de captació i retenció de talent en recerca, per tal d’assolir una massa crítica d’investigadors i consolidar l’Institut com un centre de referència en recerca en salut que contribueixi al benestar de la població, a la qualitat assistencial i al desenvolupament d’un nou model productiu basat en el coneixement i la innovació, que impulsi la diversificació del nostre model econòmic.
 
Com a resultat d’aquestes accions, el personal contractat a l’IdISBa ha augmentat un 80 % entre el 2015 i el 2018.
 
Cal destacar que la Comissió Europea va concedir a l’IdISBa el guardó “Excel·lència en Recursos Humans en Recerca” a principis de l’any 2017, pel seu compromís en la millora contínua de les polítiques de recursos humans.