LOGO CAIB
8 gener 2019Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Les reserves hídriques de les Illes Balears creixen un 4% tot i que desembre ha estat un mes amb menys precipitacions de l’habitual NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les reserves hídriques de les Illes Balears creixen un 4% tot i que desembre ha estat un mes amb menys precipitacions de l’habitual

Els aqüífers de l’arxipèlag es troben al 71%, de mitjana, de capacitat
Les precipitacions d’octubre i novembre continuen revertint en l’estat dels aqüífers de les Illes Balears. Les reserves hídriques s’han situat al 71% de la seva capacitat, quatre punts per sobre dels registres del mes de novembre, tot i que desembre ha estat un mes més sec de l’habitual.  Per illes, Mallorca és la que presenta un millor estat (72%), seguida de Menorca (67%), Eivissa (61%) i Formentera (58%).

Les precipitacions del mes de desembre han estat inferiors a les normals, considerant-se un mes sec a Eivissa (47%) i Mallorca (49%), i molt sec a Menorca (36%). En qualsevol cas els percentatges interanuals son de superhàbit a totes les illes: Menorca (171%), Mallorca (137%) i Pitiüses (122%).

Pel que fa a l'Índex de sequera, tres de les quatre Unitats de Demanda (UD) que es trobaven en situació de prealerta el mes passat (Menorca, Tramuntana-Nord i Eivissa) es troben ja en situació de normalitat. Només la UD Manacor-Felanitx es manté en situació de prealerta però la previsió és que el proper mes entri en normalitat. Cal recordar que les UD no canvien de situació fins que no mantenen, durant tres mesos consecutius, valors superiors al nivell de normalitat.

Les úniques UD que han registrat índexs inferiors al de novembre son Tramuntana Nord, Tramuntana Sud i Formentera. Només la UD de Migjorn, a Mallorca, es troba en una situació pitjor que fa un any.

La previsió es que el mes de gener de 2019, l’estat dels aqüífers sigui similar o millor.