LOGO CAIB
11 febrer 2020 Conselleria de Salut i Consum

Les anàlisis de les mostres de 4 casos en investigació per Coronavirus 2019-nCoV donen negatiu NNota Informativa

Foto de noticia

Les anàlisis de les mostres de 4 casos en investigació per Coronavirus 2019-nCoV donen negatiu

L’home que va donar positiu continua amb el virus i haurà de romandre aïllat fins que es produeixin dos resultats negatius

Les anàlisis de les mostres de quatre persones en investigació per coronavirus 2019-nCoV enviades ahir per analitzar al Centre Nacional de Microbiologia de l’Institut de Salut Carlos III han donat negatiu. Una cinquena mostra, la de l’home que ja va donar positiu pel virus la setmana passada, i que roman aïllat a l’Hospital Universitari Son Espases, ha tornat a donar positiu.

Així doncs, han donat negatiu les segones mostres enviades de la dona i les dues filles que ja varen donar negatiu dissabte, dia 8 de febrer, i també la mostra d’un infant de 8 anys, que estava aïllat a Son Espases i en investigació per haver estat en contacte estret amb l’home que va donar positiu. Cal recordar que aquest menor, igual que una de les nines, havia donat positiu per grip.

D’aquesta manera, d’acord amb els criteris dels professionals, l’home continuarà ingressat en espera de dos resultats negatius.

La Conselleria de Salut i Consum demana respecte envers la privacitat d’aquestes persones.

La Direcció General de Salut Pública i Participació continua treballant per acabar de tancar la llista de contactes, als quals està avisant personalment per transmetre’ls instruccions i recomanacions i per oferir-los tota la informació que puguin necessitar.

La Conselleria de Salut i Consum vol expressar l’agraïment a tots els professionals i a totes les institucions públiques — Ministeri de Sanitat i ajuntaments— per la feina conjunta i coordinada que es du a terme tant per identificar els contactes com perquè la població pugui estar ben informada.

Així mateix es recorda que, en cas de dubte, la població es pot dirigir al servei d’atenció telefònica 061 Salut Respon.