22 març 2022 <10aL>Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

La violinista Liza Ferschtman i la direcció de Jonathan Cohen, en el setè concert de la Simfònica NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La violinista Liza Ferschtman i la direcció de Jonathan Cohen, en el setè concert de la Simfònica

L’Orquestra Simfònica Illes Balears comptarà amb el director Jonathan Cohen i la violinista Liza Ferschtman en el setè concert del cicle Trui Teatre, que se celebrarà aquest dijous 24 de març, a les 20 hores. Els músics interpretaran un programa que anirà del barroc fins el classicisme amb tints del romanticisme amb un programa format per Thamos, Rei d’Egipte (selecció) de Wolfgang Amadeus Mozart; el Concert per a violí en re major «Grosso Mogul» RV 208 d’Antonio Vivaldi; el Concert per a violí núm. 4 en sol major de Joseph Haydn i la Simfonia núm. 5 en si bemoll major de Franz Schubert. El concert es repetirà l’endemà a l’Auditori de Manacor, a les 19.30 hores, i les entrades per a ambdós concerts ja estan disponibles i es poden adquirir a través de la web de la Simfònica.

El concert s’iniciarà amb Thamos, rei d’Egipte de Mozart, gran amant del teatre que va compondre aquesta peça, de caràcter expressiu, per a l’obra teatral de F. Von Gebler.

La Simfònica comptarà amb la violinista Liza Ferschtman per interpretar el Concert per a violí en re major «Grosso Mogul» RV 208 de Vivaldi i el Concert per a violí núm. 4 en sol major de Haydn. Les peces exigiran l’energia i totes les capacitats de la solista.

Coneguda per la seva forta personalitat i versatilitat musical, que combina un dinamisme potent i un lirisme intens, Liza Ferschtman ha estat elogiada per la premsa musical internacional per la seva gran intensitat, puresa i bellesa refinada en les seves interpretacions. Des que va guanyar el premi Dutch Music Award, el més distingit per als músics holandesos, l'any 2006, Liza ha aparegut com a solista amb moltes de les millors orquestres del món, com ara la Royal Concertgebouw Orchestra, la Filharmònica de Londres, l'Orquestra Simfònica de Dallas, l'Orquestra del Festival de Budapest, la Filharmònica de Varsòvia i Filharmònica de Brussel·les.

El programa, que començarà amb Mozart, també acabarà amb un estil «mozartià» amb la Simfonia núm. 5 en si bemoll major de Schubert, una de les primeres obres mestres del compositor vienès. Es tracta d’una obra que es caracteritza per la senzillesa amb el seu traç, la claredat, amb tints optimistes i melòdics i un estil que ha estat considerat com un homenatge al compositor alemany.