LOGO CAIB
Contingut
20 febrer 2019| <9ªL> Conselleria de Salut

La nova Unitat Bàsica de Salut Calonge doblarà el nombre de consultes i tendrà una sala d’urgències NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La nova Unitat Bàsica de Salut Calonge doblarà el nombre de consultes i tendrà una sala d’urgències

Les noves instal·lacions seran més àmplies i accessibles
La nova Unitat Bàsica de Salut Calonge (Santanyí) suposarà una millora notable pel que fa a instal·lacions i accessibilitat respecte del centre actual. La nova infraestructura tendrà 221 m2 de superfície, i gràcies a això doblarà el nombre de consultes (passarà de tenir-ne una a dues) i albergarà una sala d’urgències, entre d’altres millores. Les obres, que tenen un pressupost de 444.675 €, es varen iniciar el novembre de l’any passat i es preveu que acabin a final d’agost.
 
La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha visitat avui les obres acompanyada pel director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el gerent d’Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey. De l’equip de govern municipal han assistit la regidora de Salut, Maria Pons, i el regidor de Serveis Socials, Antoni Matas. També han assistit els regidors de l’oposició Jaume Amengual (Alternativa Municipal Santanyí), Maria Dolors Botia (PSOE) i José Roig (PI).
 
El nou edifici es construeix al carrer de sa Romaguera —contigu a la ubicació actual— en un solar de 1.000 m2 cedit per l’Ajuntament de Santanyí, i serà d’ús íntegrament sanitari. La unitat actual és al número 1 de la plaça de Sant Miquel, en un edifici municipal gràcies a un conveni d’ús amb el Servei de Salut, però compartit amb un club de la tercera edat, cosa que provoca alguns problemes d’espai, que quedaran resolts quan s’efectuï el trasllat al nou edifici.
 
La nova construcció constarà d’una sola planta amb vestíbul d’entrada, sala d’espera, recepció, arxiu d’històries clíniques, consulta de medicina de família, consulta d’infermeria, sala d’urgències, magatzems i banys adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. A més, a l’exterior hi haurà una zona d’aparcament. Gràcies a l’ampliació del nombre de consultes, els professionals sanitaris que hagin de rebre-hi pacients (metge/metgessa i infermer/infermera) no hauran de fer torns. La Unitat Bàsica de Salut Calonge atén actualment una població de 558 targetes sanitàries.
 
La construcció d’aquest nou equipament sanitari forma part del Pla d’infraestructures d’atenció primària que va posar en marxa el Servei de Salut per millorar i renovar els centres de salut i les unitats bàsiques de salut, cosa que suposa una inversió de 42 milions d’euros. Aquest Pla s’emmarca dins una estratègia global per potenciar l’atenció primària.