LOGO CAIB
17 octubre 2018Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

La Fundació Bit organitza un nou cicle de cinema i tecnologia NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Fundació Bit organitza un nou cicle de cinema i tecnologia

Durant els mesos d'octubre i novembre es projectaran pel·lícules relacionades amb el món de la tecnologia i es realitzaran col·loquis on experts analitzaran les claus de temàtiques relacionades com: el Big Data, la biotecnologia i la impressió 3D, entre d'altres.
La Fundació Bit, a través del seu projecte TenTIC , organitza el que és ja el tercer cicle CineTIC que es durà terme a Mallorca, Menorca i a Eivissa, amb l'objectiu de donar a conèixer les darreres tendències en tecnologia i promoure també noves vocacions en el sector tecnològic

Tot i que aquesta activitat està pensada sobretot per a estudiants de cicles formatius, d'ESO i Batxillerat, també estan obertes les inscripcions a totes aquelles persones interessades a descobrir d'una manera diferent com la ciència-ficció ens avança i ens fa reflexionar sobre les innovacions tecnològiques que canviaran o que ja estan canviant el món on vivim.

Per a aquest nou cicle s'han escollit quatre pel·lícules: The Circle, La Isla, Misión Imposible Fallout i Eva

La primera que es projectarà serà The Circle, una cinta recent dirigia per James Ponsoldt, que ens fa reflexionar sobre quin és el límit entre la nostra privacitat i les dades personals que manegen les grans companyies tecnològiques. Andreu Sansó, Catedràtic d'Economia Aplicada de la UIB, serà l'encarregat d'analitzar el tema principal de la pel·lícula: el tractament de les nostres dades personals i els processos per passar del Big Data a l'Smart Data o la Intel·ligència de les dades, així com altres elements interessants que conformen la pel·lícula a una distòpia del control social. Aquesta sessió es podrà veure el 23 d'octubre a Manacor i el 21 de novembre a Ciutadella.

La Isla, protagonitzada per Ewan McGregor i Scarlett Johansson, és una pel·lícula en la qual apareixen alguns elements com la biometria i la clonació, que, si bé ja s'estan començant a aplicar en el món actual de la medicina, plantegen dilemes ètics portats a l'extrem en l'argument d'aquesta pel·lícula. Dimarts 30 d'octubre a Manacor, Maria Oliver, Dra. en Genètica i responsable de laboratori R+D de Genosalut, ens explicarà quins punts de la pel·lícula són factibles avui en dia i alguns detalls de la seva vida diària com a investigadora.

El 30 d'octubre a Eivissa i el 19 de novembre a Maó es projectarà i comentarà la pel·lícula Misión Imposible Fallout en la qual apareixen molts elements que poden semblar futuristes però que estan ja a l'ordre del dia: impressió 3D, biometria i la Internet de les coses, entre d'altres. Aquesta pel·lícula serà comentada a Eivissa per David Solá, membre de l'Associació de Robòtica d'Eivissa i entrenador de l'equip EiviBot, i a Menorca per l'expert en tecnologia Santiago Barro, fundador de l'empresa Binary Menorca.

També a Eivissa, el 5 de novembre es podrà gaudir de la pel·lícula Eva, una producció espanyola de ciència-ficció en la qual la protagonista és la intel·ligència artificial. David Solá, membre de l'associació eivissenca de robòtica, també serà l'encarregat d'analitzar els elements més destacables d'aquesta cinta i de reflexionar sobre algunes qüestions recurrents en aquest tipus de cinema: com afectaran els robots les nostres relacions personals i els reptes que suposarà per a la nostra societat la introducció de l'ètica de les màquines.

Ja és el tercer any consecutiu en què la Fundació Bit organitza el cicle CineTIC, una iniciativa que ha tengut molt bona acollida i en la qual ja han participat més de 500 persones en les edicions anteriors.

Tota la informació i les inscripcions per a aquesta edició 2018, que serà en sessions matinals gratuïtes, es poden consultar a través de la web: http://drtic.fundaciobit.org