LOGO CAIB
10 febrer 2020 Conselleria de Salut i Consum

La Conselleria de Salut i Consum de les Illes Balears ha activat el protocol de coronavirus 2019-nCoV davant un nou cas en investigació NNota Informativa

Foto de noticia

La Conselleria de Salut i Consum de les Illes Balears ha activat el protocol de coronavirus 2019-nCoV davant un nou cas en investigació

La Conselleria de Salut i Consum de les Illes Balears ha activat de bell nou el protocol d’atenció davant una sospita de coronavirus 2019-nCoV a Mallorca. Així ho han explicat avui en roda de premsa la directora general de Salut Pública, Maria  Antònia Font; el cap del servei de Medicina Interna i el de la Unitat de Virologia, Javier Murillas i Jordi Reina, respectivament.

En aquesta ocasió es tracta d’un menor que es considera que va tenir contacte estret amb l’home que va donar positiu per coronavirus i que roman ingressat a l’Hospital Universitari Son Espases.

El menor ha donat positiu per grip i roman aïllat amb símptomes propis de la grip.

Els professionals sanitaris han indicat que avui mateix es prendran mostres biològiques del menor i s’enviaran a analitzar al Centre Nacional de Microbiologia de l’Institut de Salut Carlos III. També s'enviaran noves mostres de l'home que va donar positiu, de la seva dona i de les seves dues filles, que ja varen donar negatiu per coronavirus 2019-nCov.

Fins ara, un cas positiu, tres de negatius i un en investigació

En total, fins ara s’ha registrat un cas positiu, tres de negatius i un altre s’investiga. L'home, la dona i les filles que són atesos des de divendres passat 7 de febrer es troben asimptomàtics i la nina que té la grip s’està recuperant.

D’altra banda, la Direcció General de Salut Pública i Participació treballa de manera intensa i minuciosa per localitzar les persones que varen tenir contacte estret amb l’home que ha donat positiu durant els dies en què aquest va tenir símptomes. Per a això està en coordinació amb el Ministeri de Sanitat.

La directora general ha reiterat el missatge de tranquil·litat i ha instat la població a dirigir-se al servei telefònic 061 Salut Respon davant qualsevol dubte.

La Conselleria de Salut i Consum reitera la importància de respectar la privadesa de les persones.