LOGO CAIB
Contingut
29 novembre 2019Conselleria de Salut i Consum

La campanya de la grip supera les previsions amb un augment d’un 11,7 % de persones vacunades NNota Informativa

Foto de noticia

La campanya de la grip supera les previsions amb un augment d’un 11,7 % de persones vacunades

La Conselleria de Salut i Consum ja ha distribuït les 144.100 dosis adquirides i preveu que dilluns n’arribin 4.500 més

A falta de 19 dies perquè acabi la campanya de vacunació contra la grip, ja s’han superat les previsions atès que s’ha vacunat un 11,7 % (9.375) més de persones que en el mateix període de l’any passat. Tot i que, segons la Xarxa Sentinella de Grip del Servei d’Epidemiologia de les Illes Balears, durant la setmana passada la taxa de grip per cada 100.000 habitants va ser del 19,66 —considerada molt baixa—, el nombre de persones que han acudit als centres de salut per a vacunar-se ha passat de 79.886 a 89.261, el 61 % de les quals són persones de més de 65 anys.

Enguany la campanya va començar el 5 de novembre i durarà fins al 19 de desembre. La Direcció General de Salut Pública i Participació ja ha distribuït les 144.100 dosis de vacunes adquirides i preveu que dilluns n’arribin 4.500 més, que aniran destinades a persones de més de 65 anys. Aquest augment de la cobertura de la població es valora molt positivament, perquè respon al fet que la ciutadania està més informada i conscienciada sobre la importància de vacunar-se.

Cal recordar que la campanya de difusió s’ha adreçat a les persones de més de 65 anys, als pacients crònics, a les embarassades, a les persones cuidadores, als infants i als ancians, als professionals sanitaris i al personal que ofereix serveis de resposta ràpida a la comunitat (bombers, policia, etc.), amb l’objectiu de conscienciar-los sobre la importància de protegir-se contra aquesta malaltia.