LOGO CAIB
Contingut
16 abril 2019| <9ªL> Presidenta

Un total de 139 dones víctimes de violència masclista s’han beneficiat del programa de foment de l’ocupació SOIB Dona NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Un total de 139 dones víctimes de violència masclista s’han beneficiat del programa de foment de l’ocupació SOIB Dona

Armengol ha destacat que es tracta d’un «programa pioner a tot l’Estat» i que la xifra total de contractacions arribarà a 253 en els propers mesos
La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Presidència, Pilar Costa, i del conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha mantingut una reunió informativa amb les organitzacions no governamentals que participen en el programa de polítiques actives d’ocupació SOIB Dona, dirigit a les dones que han patit violència masclista.
 
En la reunió, que ha tingut lloc en el Consolat de Mar, s’han presentat les dades de la primera convocatòria de subvencions SOIB Dona, que promou un treball en xarxa que involucra diferents administracions i entitats (SOIB, Institut Balear de la Dona i serveis socials comunitaris). Fins ara hi ha participat 75 entitats, de les quals un 23 % són del tercer sector, i la resta, del sector instrumental de la CAIB i dels ens locals.
 
Armengol ha destacat que es tracta d’un «programa pioner a tot l’Estat» a través del qual «es garanteix un nou dret a les dones víctimes de violència masclista amb un contracte d’un any de feina per poder ajudar-les a independitzar-se econòmicament i a normalitzar la seva vida quotidiana». En la mateixa direcció s’ha expressat Negueruela, que ha apuntat que «hem aconseguit poder oferir una feina a les dones víctimes de violència masclista que gràcies al suport especialitzat de les tutores del SOIB els permetrà millorar l’ocupabilitat i la posterior inserció al mercat de treball».
 
SOIB Dona és un programa de foment de l’ocupació que pretén proporcionar més autonomia a les dones víctimes de violència masclista a través de la independència econòmica. Es tracta de combinar de manera integral un servei d’orientació específic amb la possibilitat d’accedir a un lloc de treball ajustat al perfil de cada persona per aconseguir la plena integració social i laboral de la dona.
 
A banda de les 139 dones que ja estan contractades, el mes de maig s’incorporaran 53 dones més, i en un horitzó de tres mesos, unes altres 43. Per tant, la xifra total de contractacions arribarà a 253. Les categories professionals dels contractes es distribueixen entre:
 
  • Un 45 % d’auxiliars administratives i administratives.
  • Un 17 % de llocs qualificats de l’àmbit social i tècnic i ajudantes per a aquests llocs.
  • Un 38 % de netejadores d’interiors o exteriors, peons d’oficis diversos, bidells, personal de brigada i ajudantes de serveis.
 
Inversió
Costa ha explicat que s’invertiran en el programa més de 9 milions d’euros, que compten amb fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere (Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat), mentre que 5 milions aniran a càrrec del SOIB.
 
La convocatòria tenia un crèdit inicial de 2 milions d’euros, que es van ampliar fins a 3 milions. Ara arribaran a 4,3 milions, però s’ha previst dotar aquesta convocatòria de més pressupost per així atendre totes les peticiones que es rebin i fer possible que aquestes dones necessitades accedeixin a un lloc de treball.
 
Armengol ha mostrat el seu rebuig a la «xacra més important que tenim a la nostra comunitat autònoma i arreu del món» i a la «Violència que pateixen tantes persones pel simple fet de ser dones. Fins que no la puguem erradicar no podrem dir que som una democràcia realment madura. És una línia de treball que ni volem ni podem abandonar», ha subratllat.