LOGO CAIB
7 octubre 2018Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

Els nous assistents virtuals en els viatges serà la temàtica del primer IBTalks'18 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Els nous assistents virtuals en els viatges serà la temàtica del primer IBTalks'18

/ La trobada girarà al voltant d'aquesta nova tendència tecnològica en el turisme i compta amb la ponència del director d'IBM César Romera
/ El director general d'Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons, inaugurarà la jornada

Dimecres 10 d'octubre s'inicia el segon cicle de converses IBTalks, una activitat de divulgació tecnològica i científica fruit de la col·laboració entre la Direcció General de Recerca i Innovació del Govern de les Illes Balears i els clústers balears. La iniciativa neix amb l'objectiu d'apropar les empreses que constitueixen els clústers a la societat en general, amb l'objectiu comú d'aconseguir un futur sostenible per a Balears.

Així, el dimecres 10 d'octubre, a les 11 hores, al pati de Son Espanyol del ParcBit, es podran escoltar les intervencions de tres experts sobre el tema, que seran moderats per José Alberto Terrasa, vicepresident d'Innovació de Turistec. La primera sessió del cicle tractarà el tema "Els nous assistents virtuals" i està coorganitzada amb Turistec, el clúster del sector de les empreses TIC Turisme de les Illes Balears.

Aquesta primera sessió i les tres restants se celebraran durant els pròxims mesos amb els clústers Balears.t (Clúster d'Innovació Tecnològica en Turisme de les Illes Balears), BIOIB (clúster Biotecnològic i Biomèdic de les Illes Balears) i CliqIB (clúster de la Indústria Química de les Illes Balears) i oferiran un debat amb tots els assistents, que servirà per analitzar com la innovació i el desenvolupament de les TIC generades a Balears contribueixen a la transformació i diversificació de la nostra economia.

La primera edició de l'IBTalks es va celebrar l'any 2017 al ParcBit i hi van assistir més 100 persones i hi van participar 18 ponents, distribuïts en quatre sessions, on es van debatre temes d'actualitat com la sostenibilitat del territori, la innovació en tractaments d'aigua, les noves tecnologies i els nous viatgers i la medicina preventiva.

Els ponents

Un dels ponents convidats més reconeguts és César Romera, director de Desenvolupament de Negocis a IBM i amb més de 23 anys a la gran empresa. Romera explicarà com els assistents virtuals i les aplicacions mòbil o apps, juntament amb la intel·ligència artificial, estan preparats per ser els agents virtuals durant els viatges. Segons Romera "la seva incorporació a la vida del turista és una realitat que canviarà no només l'experiència de client sinó que crearà nous models de negoci. Aquest canvi és real, massiu i imminent".

També Peio Oiz, CEO d'Appinclusive i col·laborador de Mark Site Agency, abordarà la robotització de l'atenció al client mantenint el tracte personalitzat, com un nou cas de tecnificació davant de models tradicionals. Parlarà sobre de quina manera representa una oportunitat alhora que un cavall de batalla (repte?), aportant la seva àmplia trajectòria en direcció de projectes d'innovació.

A més a més, es comptarà amb Rafael Dorado, qui explicarà la seva experiència en la incorporació dels xatbots durant el 2016 a l'empresa Logitravel i com implementen aquesta tecnologia des de Bluekiri, empresa del Grup Logitravel. Rafael, apassionat dels reptes tecnològics, descriurà sense tabús la seva visió en la implantació dels xatbots per als pròxims 5 anys, una tecnologia que pretén revolucionar els centres d'atenció al client.