LOGO CAIB
Contingut
31 gener 2019| <9ªL> Conselleria de Salut

El servei de salut prorroga el conveni sobre el programa d’ajuda integral al metge malalt amb el col·legi de metges NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El servei de salut prorroga el conveni sobre el programa d’ajuda integral al metge malalt amb el col·legi de metges

S’adreça als professionals de la medicina que pateixen alguna addicció o estan en risc de patir-ne
El Servei de Salut ha subscrit avui la pròrroga del conveni de col·laboració formalitzat l’any 2017 amb el Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB) per desenvolupar el Programa d’Ajuda Integral al Metge Malalt. El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i la presidenta del COMIB, Manuela García, han estat les persones encarregades de signar el document. El Servei de Salut aportarà la quantitat de 24.000 € al Programa durant un any, prorrogable pel mateix període de temps.
 
Per mitjà del Programa es procuren atenció i ajuda específiques per als metges i per a les metgesses que pateixin trastorns de la conducta a causa del consum de substàncies addictives i estiguin en risc de patir-ne. Els objectius són ajudar el major nombre possible de professionals que estiguin en aquesta situació, assegurar que reben l’assistència especialitzada necessària, afavorir-ne la rehabilitació com a professionals i garantir que la pràctica de la medicina es faci en les millors condicions possibles per a la salut dels pacients. Cal tenir en compte que les addiccions poden incapacitar els/les professionals de manera temporal per exercir correctament la pràctica professional.
 
L’assistència s’adreça principalment a professionals amb tres problemes de salut bàsics: alcoholisme, dependència d’altres drogues (inclosos els psicofàrmacs) i trastorns mentals. Les intervencions consisteixen en visites mediques de diagnòstic, tractament i seguiment; teràpies psicològiques individuals, grupals i de família, controls analítics i toxicològics i controls psicofarmacològics. A més, aquests/aquestes professionals necessiten atenció mèdica especialitzada en condicions d’absoluta confidencialitat per permetre la detecció dels casos i la instauració d’una assistència integral adequada.