LOGO CAIB
Contingut
27 febrer 2019| <9ªL> Conselleria de Salut

El nou Centre de Salut Nuredduna d’Artà triplicarà l'espai actual i millorarà l'accessibilitat NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El nou Centre de Salut Nuredduna d’Artà triplicarà l'espai actual i millorarà l'accessibilitat

La consellera de Salut ha anunciat que properament s’iniciarà la fase de redacció del projecte i que es preveu que les obres puguin començar el mes de novembre
El nou Centre de Salut Nuredduna (Artà) triplicarà l’espai actual i millorarà la qualitat assistencial i l’accessibilitat. Ubicada en un solar cedit pel consistori a l’entrada de la localitat, la nova edificació serà d’una planta (actualment en té dues) i de fàcil accés per a les persones majors i amb mobilitat reduïda.
 
La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha anunciat que properament s’iniciarà la fase de redacció del projecte i que es preveu que les obres puguin començar el proper mes de novembre.
 
El Servei de Salut ha invertit 2.374.208 € en el nou centre de salut.
 
L'actual Centre de Salut Nuredduna ocupa les dependències d'un edifici del segle XVIII anomenat Hospital de Santa Rosa, que ha quedat obsolet i presenta problemes d'espai, d'accés i d’aparcament.
 
El nou equipament sanitari tendrà 2.024 m2 (l’actual té uns 600 m2) i passarà de 10 consultes a tenir-ne 15. Hi haurà 5 consultes de medicina de família, 5 d’infermeria, 2 de pediatria, 1 d’infermeria pediàtrica i dues sales polivalents.
 
S’ubicarà al costat de l’aparcament de na Pati, en una esplanada a l’entrada del poble, el que també possibilitarà que els vehicles hi puguin accedir amb més facilitat (l’emplaçament actual enmig del poble presenta dificultats per a la mobilitat dels vehicles d’urgències i de particulars). Es contempla, a més, la construcció d’un aparcament de 22 places i un altre diferenciat per a les ambulàncies.
 
El Centre de Salut Nuredduna pertany a la Zona Bàsica de Salut (ZBS) d’Artà, que està formada pel Centre de Salut (CS) Artà i la Unitat Bàsica de Salut (UBS) Colònia de Sant Pere.
 
Atén una població de 6.702 targetes sanitàries amb una plantilla de 4 metges, 4 infermers, 1 pediatra, 1 auxiliar d’infermeria, 1 fisioterapeuta, 1 comare i 3 auxiliars administratius.
 
 Al llarg de 2018, aquests professionals varen atendre un total de 30.469 consultes de medicina de família, 22.295 d’infermeria i 5.256 de pediatria. Del total d’aquestes 58.020 consultes, 1.489 varen ser visites domiciliàries.
 
La construcció d’aquest centre de salut forma part del Pla d’infraestructures d’atenció primària que va posar en marxa el Servei de Salut per millorar i renovar els centres de salut i les unitats bàsiques de salut, cosa que suposa una inversió de 42 milions d’euros. Aquest Pla s’emmarca dins una estratègia global per potenciar l’atenció primària.