21 febrer 2019 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

El Govern rep més de 45 milions d'euros per Polítiques d'Ocupació NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern rep més de 45 milions d'euros per Polítiques d'Ocupació

El Ministeri avança la celebració de la Conferència Sectorial d'Ocupació per transferir la major part dels fons destinats a les CCAA
La LXXIV Conferència Sectorial d’Ocupació, celebrada avui a Madrid, ha acordat concedir 45 milions al Govern de les Illes Balears per a l’execució de les polítiques d’ocupació de 2019, i que enguany incorporen la incidència de la pujada de l’SMI i que cobreixen les cotitzacions de les persones usuàries dels programes mixtos d’ocupació.

D’aquesta manera el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social avança, en un primer repartiment,  el gruix dels fons destinats a Polítiques Actives d'Ocupació; la resta dels fons es distribuiran a la propera Conferencia Sectorial que previsiblement tindrà lloc a l’abril.
Per primera vegada, el Ministeri transferirà part dels fons a principis d’any, la qual cosa permetrà  a les Comunitats poder planificar la gestió econòmica de les polítiques d’ocupació d’una manera més eficient i eficaç.

Les Illes Balears, continuarà al capdavant de les Comunitats Autònomes més beneficiades del fons. Fruit dels bons resultats en la implantació de les polítiques actives d’ocupació que el Govern ha portat a terme aquesta legislatura, Balears torna a situar-se entre les  Comunitats més beneficiades, incrementant un any més els pressupostos.

Negueruela, que ha assistit a Madrid acompanyat del director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, ha mostrat la seva satisfacció per aquest avanç en la concessió dels fons, “Les polítiques actives que ha posat en marxa el SOIB aquesta legislatura han tingut com a resultat un alt grau d’inserció de les persones beneficiàries, arribant en alguns programes al 72%.  El fet que els fons arribin a prinicipi d’any ens permet assegurar una bona planificació per posar en marxa o donar continuïtat a polítiques actives d’ocupació ajustades  a les necessitats de la societat”.
 
Els 45 milions destinats a la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria a través del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), serviran per seguir treballant per oferir polítiques actives eficaces com ara els programes “Garantia Juvenil”, per a joves menors de 30 anys, o els “Visibles” dirigits a persones majors de 45 anys en situació d’atur de llarga durada.