LOGO CAIB
10 febrer 2019Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

Agents internacionals debaten a Palma sobre la problemàtica dels excessos d’alcohol en els viatges NNota Informativa

Foto de noticia

Agents internacionals debaten a Palma sobre la problemàtica dels excessos d’alcohol en els viatges

El Centre Balears Europa organitza la jornada ‘Repensa el teu viatge. Un debat obert’, que comptarà amb veus internacionals que debatran sobre el turisme incívic
La Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme, organitza per al pròxim dimecres 13 de febrer una cimera internacional sobre l’abús de l’alcohol en els viatges, titulada ‘Repensa el teu viatge. Un debat obert’.

El Centre Balears Europa (CBE), amb les ONG Eurocare i Irefrea i la col·laboració de  la Conselleria de Salut i de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), plantegen una intensa jornada de debat a partir de dues taules rodones. La primera tractarà la relació entre l’alcohol i les incidències en els vols, mentre que la segona se centrarà en l’abús de l’alcohol en clubs, zones d’esbarjo i hotels. Abans de la part tècnica, hi haurà una sessió introductòria, amb discursos polítics i contextuals.

L’objectiu de la cimera és generar un debat profund i explorar possibles solucions a les conseqüències que ocasiona l’abús de l’alcohol en el sector turístic de Balears. El CBE ha volgut reunir representants d’administracions públiques, entitats socials dedicades a la prevenció de les addiccions, membres de la indústria turística (des de transport aeri i operadors turístics fins a l’empresariat de la destinació turística) i veus expertes d’universitats, ja que el problema del turisme incívic és heterogeni, les accions necessàries per fer-hi front són múltiples i la solució no es pot plantejar només d’una part.

Chatham House Rule

L’acte es desenvoluparà entre les 9.30 i les 16.30 h a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears sota la regla de Chatham House, un sistema de debat internacional per a temes delicats. D’acord a aquest sistema, els participants i els assistents poden utilitzar tota la informació que es doni durant les taules rodones, però no en poden revelar els autors. Així mateix, poden informar sobre el contingut de les converses i els arguments utilitzats però sense especificar qui ho ha pronunciat. El fet que ningú no pot atribuir unes declaracions a una altra persona pretén fomentar la sinceritat i la llibertat del debat.

Documents adjunts: