8 juliol 2022 <10aL>Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

El programa SOIB Recerca i Innovació es posa en marxa amb l’obertura d’inscripcions per als projectes de la UIB NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El programa SOIB Recerca i Innovació es posa en marxa amb l’obertura d’inscripcions per als projectes de la UIB

\ El Servei d’Ocupació arrenca un programa adreçat a contractar joves graduats, amb 4,8 milions dels fons MRR de la UE – NextGeneration

Dissabte es publiquen al web del SOIB les ofertes dels projectes de la UIB, que es posaran en marxa el mes de setembre

 

El web del SOIB publica aquest dissabte les condicions per poder-se inscriure en el programa SOIB Recerca i Innovació que posarà en marxa la Universitat de les Illes Balears a partir d’aquest setembre i que acollirà unes 120 persones joves graduades en diversos projectes de la Universitat.

Aquest programa subvenciona els costos laborals de les persones joves contractades per desenvolupar i executar iniciatives de recerca i innovació del programa del SOIB, i més en concret, per a la contractació de joves d’entre 16 i 29 anys com a investigadors, tecnòlegs, personal tècnic i altres perfils professionals d’R+D+I, així com personal de suport a la recerca en organismes públics d’investigació, universitats públiques i centres tecnològics, entre d’altres.

La durada del contracte és d’un mínim de 12 mesos, tot i que l’entitat impulsora dels projectes pot ampliar-la, si així ho considera. La UIB iniciarà les contractacions al llarg del mes de setembre.

La convocatòria va ser publicada pel SOIB el passat mes de març, i es destina a executar projectes d’inversió de noves polítiques públiques per a un mercat de treball més dinàmic, resilient i  inclusiu, recollits en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat pels fons NextGeneration de la UE, per un import global de 4.776.148 d’euros.

Ara, la UIB obre el període d’inscripció, del 9 al 14 de juliol, perquè a principis de setembre pugui ja posar en marxa els projectes acordats per aquest programa. Així, les activitats objectes de l’ajuda emmarcades en aquesta convocatòria són projectes relacionats amb la sanitat, la transició ecològica i l’economia verda (energies renovables, eficiència energètica, tractament d’aigües i de residus i indústria alimentària), la digitalització de serveis i l’enginyeria de dades (data science), així com altres projectes de recerca destinats a les àrees socials, culturals o artístiques.

A l’oferta de places de la UIB s’hi afegiran properament els projectes que també desenvoluparan l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IDISBA) i l’Institut Menorquí d’Estudis (IME), els quals també s’han acollit al programa SOIB Recerca i Innovació i que properament iniciaran les seves respectives inscripcions. En el seu conjunt, el programa SOIB Recerca i Innovació permetrà la contractació de 144 persones.

 

Requisits per a inscriure’s

Per poder participar en aquest programa del SOIB, cal complir els següents requisits:

  • Tenir entre 16 i 29 anys en el moment d’iniciar el contracte
  • Trobar-se inscrit en el SOIB com a demandant en atur. Si no hi està, caldrà demanar cita per a demandes de la seva oficina del SOIB (https://soib.es/xarxa-oficines/)
  • Complir els requisits exigits a l’oferta publicada, específics per a cada tipus de lloc de feina
  • Estar en possessió d’alguna de les següents titulacions:
    • Titulacions universitàries: doctorat, llicenciatura, enginyeria, arquitectura, màster, grau, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica.
    •  Formació professional de grau superior o certificat de professionalitat de nivell 3.
    •  Formació professional de grau mitjà o certificat de professionalitat de nivell 2.
    • Certificat de professionalitat de nivell 1.
  • Les titulacions de formació professional de grau mitjà i els certificats de professionalitat de nivell 2 o 1 només són admissibles per contractar personal de suport a la recerca.
  • Finalment, el candidat o candidata no pot haver desenvolupat qualsevol altre tipus de lloc d’investigació en la mateixa entitat o empresa o en el mateix grup d’empreses en el termini dels sis mesos immediatament anteriors.