5 juliol 2022 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Surt a exposició pública la redacció del projecte de remodelació de la dessaladora de Palma NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Surt a exposició pública la redacció del projecte de remodelació de la dessaladora de Palma

El projecte té l’objectiu d’optimitzar el rendiment energètic de la planta

En el Butlletí oficial de les Illes Balears (BOIB) s’ha publicat, aquest dimarts, l’anunci d’inici del tràmit d’informació pública de la Redacció i tramitació del projecte de les obres de remodelació de la Instal·lació Dessaladora d’Aigües Marines (IDAM) de la badia de Palma. Els interessats disposen de trenta dies comptadors des de l'endemà de la publicació de l’anunci per consultar-ne la documentació i formular-hi les al·legacions que considerin oportunes.

La IDAM Badia de Palma (que una vegada finalitzi la remodelació, s’anomenarà Mallorca II) és una instal·lació estratègica per a l’abastiment d’aigua potable a l’illa. El projecte de remodelació no preveu un increment de la capacitat de producció de la planta que seguirà sent de 63.000 m3/dia. Amb tot, les instal·lacions es troben a prop de la fi de la seva vida útil i es fa necessària, per tant, una remodelació integral que abordi, a més, una optimització energètica incorporant les energies renovables al seu funcionament.

La dessaladora va entrar en funcionament el juny de 1999, amb sis línies de producció tot i que entre els estius de 2000 i 2001 ja van entrar en funcionament tres línies més per mor de la situació d’escassetat de recursos hídrics que es patia llavors. L’any 2016 s’hi van executar unes obres de remodelació parcial per un import de 856.000 euros que van permetre que la planta recuperés la capacitat màxima de producció en un moment on la situació dels aqüífers tornava a ser delicada per l’escassetat de pluges.

El projecte de remodelació de la IDAM de Palma té un pressupost base de licitació estimat de 41,5 milions d’euros. El projecte està considerat d’interès general pel Pla Hidrològic de les Illes Balears (PHIB).