17 juny 2022 <10aL>Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors lliura els premis del concurs musical “Tria la teva millor versió”, celebrat amb motiu del Dia d’Europa NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors lliura els premis del concurs musical “Tria la teva millor versió”, celebrat amb motiu del Dia d’Europa

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha lliurat avui els premis de l’edició d’enguany del concurs musical “Tria la teva millor versió”, que va tenir lloc el passat 9 de maig amb motiu de la celebració del Dia d’Europa. Es tracta d’un concurs d’interpretacions, amb qualsevol tipus d’instrument, de l’himne d’Europa , organitzat pel Govern de les Illes Balears, a través del Centre Balears Europa, Europe Direct Illes Balears i la Direcció General de Relacions Exteriors.

Els intèrprets guanyadors han estat Agustí Aguiló (categoria solista infants), el trio infantil de percussió format per Manel Oliver, Josué Mamani i Joan Mayol (categoria grup infantil); i el grup format per Lorena Bonnin, Jaume Julià, Pau Cladera, Marc Cladera, Lluc Cladera, Iolanda Marroig i Miquel Cladera (categoria grup adults).

Els guanyadors han rebut un diploma de mans de la consellera Rosario Sánchez al pati de la seu de la conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors, juntament amb el director de Relacions Exteriors, Antoni Vicens, durant un acte al qual ha participat una representació dels guanyadors. Els premis d’aquest concurs musical són de 100 euros per als solistes i de 400 euros en el cas dels grups musicals.

El concurs s’ha adreçat a tot tipus de músics -professionals, estudiants, professors, membres de conservatoris, escoles de música o bandes musicals, entre d’altres- i els membres del jurat han estat els tres directors dels conservatoris de música de Mallorca, Menorca i Eivissa, Oriol Palau, Maria del Mar Vidal i Ivan Sanz; i la directora de l’Escola de música de Sa Pobla, Karen Alonso.

El concurs va formar part del programa organitzat per la Direcció General de Relacions Exteriors del Govern amb motiu del Dia d’Europa. Aquesta celebració commemora la pau i unitat del nostre continent, en el dia en què, l’any 1950, el llavors ministre francès d’Exteriors, Robert Schuman, va pronunciar a París un dels discursos cabdals del segle XX a Europa, la “Declaració Schuman”, per reclamar una nova forma de cooperació política i de reconstrucció després d’un conflicte bèl·lic  entre les nacions europees, la Segona Guerra Mundial.

Enguany, i també amb motiu de la invasió de Rússia a Ucraïna, el Govern de les Illes Balears es va sumar a la celebració del Dia d'Europa amb una declaració institucional, que commemora el desig de pau i unitat del continent europeu. El Govern en la seva declaració demana valentia i fermesa a les institucions europees en l’adopció de noves polítiques d’asil i de cooperació, així com en la defensa dels valors democràtics i la solidaritat amb tots els pobles que pateixen la repressió, la guerra i la barbàrie. El Govern també posa en valor la necessitat de crear perspectives de futur per als joves, impulsant oportunitats de coneixements, d’habilitats i de competències, perquè les noves generacions tinguin un futur ecològic, inclusiu i digital.

Els vídeos de les interpretacions dels guanyadors del concurs musical es poden visitar al lloc web https://www.caib.es/sites/diadeeuropa/ca/guanyadors_concurs/