1 juny 2022 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

222 residents s’incorporaran a la formació especialitzada en els centres sanitaris públics de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

222 residents s’incorporaran a la formació especialitzada en els centres sanitaris públics de les Illes Balears

Des de l’any 2015 el nombre de places de resident a les Illes Balears s’ha duplicat, passant de 127 en 2015 a 232 en 2022

Un total de 222 residents cursaran la formació especialitzada en els centres sanitaris públics de les Illes Balears. Del total de 232 places que es varen oferir, se n’hi incorporaran 222, el 95,6 %.

Les titulacions d’aquests 222 residents són les següents:  163 professionals de medicina, 48 professionals d’infermeria, 3 de psicologia, 5 de farmàcia, 2 de biologia i 1 de radiofísica. Durant els propers anys es formaran en les especialitats que les Illes Balears tenen acreditades per a la formació sanitària especialitzada. 

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez els ha donat avui la benvinguda, acompanyada pel la directora general de Recerca en Salut, Formació i Acreditació, Asunción Sánchez, en un acte que ha tingut lloc a l’Hospital Universitari Son Espases, amb connexió amb Menorca i Eivissa. A la jornada de benvinguda també ha participat el director general del Servei de Salut, Juli Fuster.

La consellera ha confirmat que aquesta mateixa setmana la Comunitat Autònoma ha enviat l’oferta de Formació Sanitària Especialitzada al Ministeri de Sanitat, que s’augmenta per a l’any que ve a 246 places (14 places més). Per primera vegada s’oferiran places d’infermeria obstetricoginecològica i infermeria familiar i comunitària a Menorca i ginecologia a Eivissa. 

Des de l’any 2015 el nombre de places de resident a les Illes Balears s’ha duplicat, passant de 127 en 2015 a 232 en 2022.
 
Distribuïts per illes, 200 residents faran la formació especialitzada a Mallorca, 16 a Eivissa i 6 a Menorca. L’Hospital Universitari Son Espases n’acollirà, 58; l’Hospital Son Llàtzer, 23; l’Hospital de Manacor, 2, i l’Hospital Can Misses, 1. La resta es distribuiran entre les diferents unitats docents multiprofessionals i atenció primària.


Els residents seguiran el període formatiu a les unitats docents de la xarxa sanitària pública i concertada. Segons l’especialitat, els professionals hauran de fer entre quatre i cinc anys de formació, els de radiofísica i radiofarmàcia, tres; mentre que els d’infermeria n’hauran de fer dos. 

 
Els residents es formaran en les unitats docents de l’Hospital Universitari Son Espases, de l’Hospital Universitari Son Llàtzer, de l’Hospital de Manacor, de l’Hospital Can Misses, i a les distintes unitats docents multiprofessionals de les Illes Balears, que formen metges, infermers i psicòlegs: Atenció Familiar i Comunitària de Mallorca, Salut Mental, Pediatria, Atenció Familiar i Comunitària d’Eivissa, Geriatria a Sant Joan de Déu, Salut Laboral i a les recentment acreditades d’Atenció Familiar i Comunitària de Menorca i la multiprofessional d’Obstetrícia i Ginecologia de les Illes Balears.