7 d’abril 2022 <10aL>Conselleria d'Educació i Formació Professional

L’IES Marc Ferrer de Formentera comptarà aquest curs amb una aula d’emprenedoria NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’IES Marc Ferrer de Formentera comptarà aquest curs amb una aula d’emprenedoria

\ Avui s’ha donat a conèixer el projecte de l’aula dins el marc de la I Fira d’Ocupació i Emprenedoria de Formentera

\ Ja seran setze els centres de les Illes Balears que disposen d’una aula d’emprenedoria

 

L’IES Marc Ferrer (Formentera) ha acollit avui dematí l’acte de presentació del projecte de l’aula d’emprenedoria que aquest curs es posarà en marxa sota la coordinació de Pepe Salvador Puig. A la presentació hi han assistit el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos; la presidenta del Consell Insular de Formentera, Ana Juan; la directora de l’IES Marc Ferrer, Raquel Guasch; la directora del Centre de Formació, Innovació i Desenvolupament de Formació Professional de les Illes Balears (CInFP-IB), Maribel Alzamora, i l’assessora docent del CInFP-IB responsable de les aules d’emprenedoria, Maria Mut.

Les aules d’emprenedoria tenen com a objectiu facilitar als alumnes els instruments necessaris per a la constitució de microempreses amb la finalitat de promoure l’autoocupació com a alternativa al treball per compte d’altri. Els alumnes proposen una idea de negoci i troben els recursos necessaris per posar-la en marxa amb el suport d’un tutor assessor i les eines administratives necessàries. Els usuaris d’aquestes aules poden ser alumnes que estudien diferents cicles formatius, però també estan obertes a antics alumnes al llarg dels 3 anys següents a la finalització dels seus estudis de cicles formatius.

16 aules d’emprenedoria

S’ha de remarcar que durant el curs passat 2020-2021 el Servei de Planificació i Participació amb la col·laboració del Centre de Formació, Innovació i Desenvolupament de la Formació Professional de les Illes Balears (CInFP-IB)  va posar en marxa un total de 9 aules d’emprenedoria a diversos centres de les Illes Balears per així potenciar la creativitat, l’autoocupació i les soft skills dels alumnes illencs. En el curs actual 2021-2022 s’han afegit 7 aules d’emprenedoria noves, que juntament amb les creades el curs passat sumen un total de 16, distribuïdes de la manera següent: 10 a Mallorca, 1 a Menorca, 4 a Eivissa i 1 a Formentera.

Així, els centres que disposen d’aquestes aules són els següents: CIFP Son Llebre (es Pla de na Tesa, Marratxí), CIFP Nauticopesquera (Palma), CIFP Francesc de Borja Moll (Palma), CIFP Joan Taix (sa Pobla), CIFP Juníper Serra (Palma), CIFP Pau Casesnoves (Inca), CIFP Can Marines (Santa Eulàlia del Riu), IES Politècnic (Palma), IES Maria Àngels Cardona (Ciutadella de Menorca), IES Isidor Macabich (Eivissa), IES Algarb (Sant Jordi de ses Salines), IES Sa Blanca Dona (Eivissa), IES Marc Ferrer (Formentera), IES Felanitx, IES Calvià i IES Llucmajor.

I Fira d’Ocupació i Emprenedoria de Formentera

El director general també ha aprofitat l’avinentesa per visitar la primera edició de la Fira d’Ocupació i Emprenedoria de Formentera, organitzada pel Consell Insular de Formentera en col·laboració amb l’IES Marc Ferrer i el SOIB. La fira, que té lloc avui dematí al Jardí de ses Eres i al centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ de Sant Francesc Xavier, compta amb diferents espais, des de taules informatives d’empreses amb ofertes de treball a tallers de formació per a interessats a emprendre. En aquest sentit, Antoni Baos ha pogut saludar a l’estand dels Bombers del Consell Insular de Formentera dos alumnes del cicle formatiu de grau mitjà d’Emergències i protecció civil del CIFP Francesc de Borja Moll (Palma), els quals realitzen en aquest servei d’emergències les pràctiques formatives corresponents al mòdul de Formació en Centres de Treball (FCT).    

També dins el marc d’aquesta fira s’ha donat a conèixer l’aula d’emprenedoria de l’IES Marc Ferrer, així com l’oferta formativa que s’hi imparteix. A més, els alumnes del cicle formatiu d’FP bàsica de Cuina i restauració s’encarreguen del servei de càtering.

Les aules d’emprenedoria estan finançades pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i per la Unió Europea – NextGenerationEU.