31 març 2022 <10aL>Conselleria d'Educació i Formació Professional

Menorca oferirà el proper curs el grau mitjà d'FP d'Obres d'interior, decoració i rehabilitació NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Menorca oferirà el proper curs el grau mitjà d'FP d'Obres d'interior, decoració i rehabilitació

\ L’FP ha contribuït a la baixada de l’abandonament escolar prematur de Balears

\ L’alumnat d’aquest cicle té pràcticament garantit el lloc de feina en finalitzar

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i el president de la Fundació Laboral de la Construcció, Climent Olives, han presentat avui el nou cicle d’FP que a partir del proper curs s’impartirà a Menorca. Es tracte del cicle formatiu de grau mitjà que condueix a l’obtenció del títol de tècnic en Obres d’Interior, Decoració i Rehabilitació, que s’autoritzarà a l’IES Pasqual Calbó.

A la presentació han assistit el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, el delegat d’Educació a Menorca, Joan Marquès, la directora de l’IES Pasqual Calbó, Maria José Sanz, i Sonia Saavedra, vicepresidenta de la Fundació Laboral de la Construcció.

La Conselleria d’Educació i Formació Professional i la Fundació Laboral de la  Construcció venen col·laborant des de 2018, mitjançant la signatura de diversos convenis de col·laboració entre les parts, per tal d’impartir diverses promocions de cicles formatius de la família professional d’Edificació i Obra Civil, autoritzats a l’IES Politècnic de Palma.

Enguany, s’incrementa l’oferta amb un cicle, que aquest curs ja s’està impartint a Mallorca amb molt bons resultats, i que a partir del curs 2022/23 s’oferirà a Menorca i a Eivissa.

Martí March ha remarcat la importància de la Formació Professional com a via per millorar la qualificació dels treballadors, reduir l’abandonament escolar prematur i el fracàs escolar. “Balears és una de les comunitats autònomes que més ha ampliat la seva oferta d’FP i això està directament relacionat amb la baixada dels índex d’abandonament escolar prematur experimentat a Balears des de 2015, ja que hem passat del 24% al 15%”.

Per la seva banda, Climent Olives ha volgut destacar el fet que “puc garantir que tot l’alumnat que faci aquest cicle l’acabarà amb feina perquè tenim una demanda molt alta de treballadors qualificats en el nostre sector”. A més, ha afegit que “aquest cicle pel fet de ser més lleuger perquè es fa sobre obra feta permet que s’incorpori més alumnat femení, a Mallorca ja hi tenim 14 dones matriculades”.

Amb aquesta col·laboració la Conselleria continua incidint en l’objectiu de facilitar que hi hagi més promocions de professionals del sector de la construcció en condicions d’atendre les necessitats del mercat laboral amb la garantia d’una formació adequada en la qualificació professional corresponent a la professió i en matèria de seguretat laboral.

Visita obres

El conseller ha visitat avui també les obres de tancament i ordenació dels espais exteriors de la parcel·la ocupada pels IES Cap de Llevant i IES Pasqual Calbó. L’obra ha suposat una inversió de 431.316 euros i ha consistit en la instal·lació de nous tancaments, la modificació i reforç dels existents i l’ordenació dels espais exteriors amb treballs de anivellació i terraplenat, a més de construcció de noves pistes esportives.

Quant a la situació general de les infraestructures educatives cal destacar que des de 2016 a Menorca s’han fet 125 obres amb una inversió de 8.793.465 euros. S’ha actuat al 88% dels CEIP i al 100% dels IES.

Des del mes de setembre de 2015 s’hauran invertit a Balears un total de 95 milions d’euros en infraestructures educatives, que suposen 1.797 actuacions al 90 % dels centres educatius de les Illes Balears. Actualment ja s’està treballant en el Pla d’Infraestructures 2023-2027. També ha recordat que el 2015 Eivissa no tenia cap arquitecte de l’IBISEC i que ara en té tres.