19 gener 2022 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: Salut habilita un punt de vacunació contra la COVID-19 a Manacor amb capacitat per administrar més de 1.500 dosis diàries NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Salut habilita un punt de vacunació contra la COVID-19 a Manacor amb capacitat per administrar més de 1.500 dosis diàries

La consellera Patricia Gómez ha visitat l’espai, situat al costat de la plaça d’en Ramon Llull, on el Servei de Salut ha instal·lat sis línies de vacunació

Més de 1.500 persones es poden vacunar cada dia en el nou punt de vacunació contra la COVID-19 que el Servei de Salut de les Illes Balears ha habilitat a Manacor per tal de facilitar als veïnats l’accés a aquesta prestació gratuïta, universal i eficaç.

Així ho ha explicat la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, que avui ha visitat les instal·lacions, situades al carrer de Jaume Domenge, 23, al costat de la plaça d’en Ramon Llull. En la visita han participat també el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; la coordinadora dels centres de vacunació COVID-19, Toñi Ballesteros y el batle de Manacor, Miquel Oliver.

Aquest nou centre, que se suma al Covid Exprés de Manacor, disposa de sis línies de vacunació, amb capacitat per administrar més de 1.500 vacunes cada dia.

Al matí està destinat a la vacunació d'adults i al capvespre i caps de setmana a la d’infants. El centre està operatiu de 8.00 a 21.00 hores.

La consellera Gómez ha destacat la importància d’acostar els serveis als usuarisi de facilitar així l’accés a un recurs al qual tothom té dret i que resulta segur i eficaç per prevenir les formes greus de la malaltia.

Per aquest motiu, ha animat a aquelles persones que encara no s’han posat cap dosi a aprofitar l’avantatge que suposa tenir tan a prop aquest nou punt de vacunació i també ha subratllat que és molt important que la població se posi també la dosi de reforç.

“No ens podem relaxar i hem de continuar amb les mesures de prevenció bàsiques, com la distància, la mascareta, evitar aglomeracions i utilitzar aquest recurs que la ciència ha posat al nostre abast”, ha dit Gómez.

En aquest sentit ha reiterat que qualsevol persona major de 18 anys pot accedir ja a BitCita per demanar hora per al reforç.

Les condicions que cal complir per poder rebre la dosi de record són haver rebut la pauta completa de vaccinació contra la COVID-19 i que hagin passat almenys cinc mesos des de la darrera dosi en els casos de Pfizer o Moderna o tres mesos si es tracta de Vaxzevria (AstraZeneca) o Janssen. A més, les persones que hagin passat la infecció han d’esperar quatre setmanes per poder ser vaccinades amb la dosi de reforç.

Aquest espai se sumarà als centres de vacunació disponibles actualment a Mallorca: Son Dureta i Espai Francesc Quetglas, a Palma; i els COVID Exprés d'Inca i de Manacor.

A més, el vacubús es manté a Manacor fins dissabte, dia 22 de gener, inclós.