LOGO CAIB
10 gener 2022 <10aL>Presidenta

COVID-19: Armengol: “la vacunació és l’única manera que tenim de poder superar aquesta malaltia de manera tant individual com col·lectiva” NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Armengol: “la vacunació és l’única manera que tenim de poder superar aquesta malaltia de manera tant individual com col·lectiva”

La presidenta ha visitat el nou espai de vacunació Francesc Quetglas, amb capacitat per inocular 10.500 dosis setmanals a infants i adults

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha convidat avui la ciutadania de les Illes Balears que encara no ho ha fet a vacunar-se i així “fer efectiu aquest dret que tenim la sort immensa de tenir a les nostres Illes”. Armengol ha recordat que la vacunació “és l’única manera que tenim de poder superar aquesta malaltia de manera tant individual com col·lectiva” i ha demanat a les persones que encara no s’han vacunat que facin aquesta reflexió “per protegir-se ells mateixos i protegir també la resta de la població”.

La presidenta ha fet aquestes declaracions durant una visita al nou espai de vacunació Francesc Quetglas, situat a la carretera de Manacor, 156, que permetrà augmentar en 10.500 dosis setmanals la capacitat vacunal front a la Covid-19 a Mallorca. L’espai compta amb 6 línies que administren dosis de les 8:00 a les 20:00 hores de dilluns a diumenge a infants i adults. De dilluns a divendres de 8:00 a 14:00 es vacuna adults, mentre que els horabaixes de 14:00 a 20:00 i els caps de setmana tot el dia es vacuna els infants de amb edats compreses entre els 5 i els 11 anys. Amb aquests horaris, la vacunació infantil s’adapta millor als horaris escolars.

Fins avui, s’ha vacunat un 21,52% d’infants entre 5-11 anys amb la primera dosi i un 1,75% amb pauta completa. Cal recordar que el termini entre la primera i la segona dosi a la població entre 5 i 11 anys és de vuit setmanes. A més a més, la cap de l’executiu ha recordat que avui mateix s’han obert les cites per a la dosi de reforç de les persones d’entre 40 i 49 anys.

Aquest nou espai es suma al centre de vacunació de Son Dureta (que augmentarà de 8 a 16 les línies de vacunació) i les COVID-exprés d’Inca i Manacor. “Seguirem posant totes les eines a disposició de la ciutadania per superar junts aquesta pandèmia”, ha dit la presidenta, qui també ha recordat altres eines que s’han posat en marxa, com la que permet l’autorastreig dels contactes estrets.

La presidenta Armengol ha visitat el centre de vacunació acompanyada de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; la directora d'Assistència Sanitària del Servei de Salut, Eugènia Carandell, i el gerent d'Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey.