LOGO CAIB
Contingut
29 desembre 2021Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica

L’IBE treu a licitació les obres d’execució de les pèrgoles fotovoltaiques de l’aparcament de l’Hospital de Manacor NNota Informativa

Foto de noticia

L’IBE treu a licitació les obres d’execució de les pèrgoles fotovoltaiques de l’aparcament de l’Hospital de Manacor

La instal·lació ocuparà 5.436 m2 d’aparcament amb 770 kW de plaques solars que produiran 1.029.000 kWh, l’equivalent al 19,5 % del consum de l’hospital

L’Institut Balear de l’Energia ha tret aquest dimecres a licitació les obres d’execució de les pèrgoles fotovoltaiques de l’aparcament de l’Hospital de Manacor per un valor total de 1.540.047,19 euros. Aquesta licitació estarà oberta durant 30 dies, fins al 28 de gener de 2022 a les 14.00 hores.

Cal assenyalar que la instal·lació ocuparà 5.436 m2 d’aparcament amb 770 kW de plaques solars que produiran 1.029.000 kWh, l’equivalent al 19,5 % del consum de l’hospital. Les obres d’execució tindran un termini de 36 setmanes, de manera que s’espera poder acabar la instal·lació dins l’any 2022.

Es tracta del segon aparcament d’hospital que desenvolupa l’IBE, després de l’Hospital Mateu Orfila de Maó. En tots dos casos, l’Institut facturarà l’electricitat a preu de cost a l’IBSalut, cosa que permetrà l’hospital reduir la seva despesa energètica, tota vegada l’IBE recuperi la inversió per finançar el manteniment i noves instal·lacions.

Cobrir els grans aparcaments, una obligació recollida en la Llei de canvi climàtic

La Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica, estableix l’obligació d’aprofitar els grans aparcaments en superfície per generar energia neta. En concret, estableix el cobriment amb plaques solars de generació fotovoltaica dels espais destinats a les places d’estacionament de tots els aparcaments de titularitat pública en sòl urbà situats en superfície que ocupin una àrea total superior als 1000 m2, com és el cas dels pàrquings de l’Hospital de Manacor i de l’Hospital Mateu Orfila.

Podeu trobar tota la informació en el següent enllaç: https://cutt.ly/uUQ8qSI