LOGO CAIB
Contingut
21 octubre 2021Presidència

Els militars rastrejadors finalitzen amb èxit la seva missió a la Central de Coordinació COVID-19 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Els militars rastrejadors finalitzen amb èxit la seva missió a la Central de Coordinació COVID-19

L’operació «Missió Baluard» acaba després de gairebé catorze mesos d’activitat i havent treballat en més de 76.000 casos


La Central de Coordinació COVID-19 acomiada avui els militars dels tres exèrcits que han integrat la «Missió Baluard», amb tasques de rastreig de casos sospitosos i contactes estrets de COVID-19. La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i del coronel de l’Exèrcit de Terra, Jesús de Quiroga y Conrado, ha acomiadat l’efectiu que, durant el dia d’avui, encara estarà actiu a la Central.

Des del passat 11 de setembre de 2020, un total de 101 militars (88 militars de l’Exèrcit de Terra, 12 de l’Aire i 1 militar de l’Armada) treballen a la Central de Coordinació COVID-19 per fer tasques de rastreig de casos positius i fer costat a l’equip de rastrejadors del Servei de Salut.

Gairebé catorze mesos després, els militars han posat fi a l’operació «Missió Baluard», amb 76.714 casos rastrejats, 153.084 telefonades a contactes estrets, 2.423 seguiments de casos positius i 28.775 cites tramitades per vacunar-se contra la COVID-19.

El suport militar ha anat variant segons la incidència i l’augment de casos. Durant els mesos de desembre de 2020 i gener, febrer, juliol i agost de 2021, es van activar 30 militars addicionals, amb la qual cosa es va assolir un màxim de 130 militars participants en la missió. En aquests moments d’incidència alta, van arribar a treballar a la Central de Coordinació COVID-19 421 rastrejadors, 130 de militars i 291 del Servei de Salut.

Durant la visita a la Central de Coordinació la presidenta ha agraït la feina feta als militars «per contribuir de manera determinant a frenar la cadena de contagis». Gràcies a la feina dels rastrejadors, ja siguin militars o del Servei de Salut, «hem aconseguit que les Illes es trobin avui en risc baix de contagi i que 8 de cada 10 persones de les Balears compti ja amb la pauta completa de vacunació», ha afirmat Armengol.

La consellera de Salut ha destacat que la col·laboració entre el Govern i l’Exèrcit ha resultat tot un èxit, la cooperació entre totes dues institucions ha aconseguit accelerar les tasques de cerca i rastreig de possibles casos per incrementar la prevenció i evitar, així, l’increment de contagis.

Des de la Central de Coordinació contra la COVID-19 s’ha duit a terme una intensa tasca de rastreig per prevenir casos i trencar cadenes de contagi. Des que es va posar en marxa, s’han rastrejat un total de 39.308 casos positius de COVID-19, que al seu torn han generat prop de 180.000 contactes estrets, dels quals 27.474 s’han confirmat com a cas positiu.

La Central de Coordinació ha estat crucial en la lluita contra la pandèmia, per frenar la incidència del COVID-19 en cadascuna de les onades, fer el seguiment dels casos i garantir l’aïllament dels contactes estrets. Des de la Central s’han coordinat també els hotels pont posats a la disposició de la ciutadania per garantir un correcte aïllament.